x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Horaţiu Mălăele: mafiot, doctor în ştiinţe şi, de ce nu, senator...

Horaţiu Mălăele: mafiot, doctor în ştiinţe şi, de ce nu, senator...

16 Feb 2012   •   21:00
Horaţiu Mălăele: mafiot, doctor în ştiinţe şi, de ce nu, senator...

Daca in urma cu aproape doi ani Sergiu Nicolaescu lansa "Poker", prima comedie realizata de la monumentalul "Nea Marin Miliardar" incoace, din acest week-end, maes­trul isi lanseaza un nou film, o continuare a aventurilor din prima pelicula.

In contextul in care "Poker" a fost vizionat de aproximativ 25.000 de spectatori si a devenit una dintre cele mai de succes premiere romanesti ale anului, incurajat, dar si alimentat de subiecte tot mai savuroase pe ace­easi tema, Sergiu Nicolaescu a considerat fireasca o continuare a filmu­lui din 2010, pe care a denumit-o "Ultimul corupt din Romania".

Asa cum era normal, filmul ii readuce in rolurile principale pe Horatiu Malaele, Vladimir Gaitan, Valentin Teodosiu, Ion Ritiu, Catalina Grama (Jojo) si Mircea Diaconu, care isi reiau cu maiestrie rolurile din "Poker". Lista se completeaza cu Nae Lazarescu si Vasile Muraru, care vor da viata unor noi personaje savuroase in noua poveste. Evident, scenariul este semnat de acelasi Adrian Lustig.

De aceasta data, mafiotul Titel Pangica (Horatiu Malaele) devine doctor in stiinte si doneaza bani pentru un muzeu memorial inchinat vietii si operei sale: de la vanzator de rame in Obor la senator. Dar, sa vedem ce spune maestrul Malaele despre rolul sau...

● Jurnalul National: Titel are un rol ceva mai mare in "Ultimul Corupt din Romania" fata de "Poker". Cum il vedeti dumneavoastra?
● Horatiu Malaele: Va spun drept ca l-am facut in prima parte acum un an si ceva, aproape doi, s-au intamplat multe lucruri de atunci, aproape ca am uitat. Acum e mult mai sprinten, mult mai autoritar si mult mai cu autoritate. A devenit intr-un fel un personaj politic, a devenit mult mai serios, e o jigodie care a confirmat, care s-a realizat, asa incat lucrurile au devenit mult mai interesante si in contextul povestii lui Lustig. Toata aceasta ecuatie mult mai bogata m-a facut intr-un fel sa accept rolul.

● V-a inspirat vreun personaj din realitate in constructia rolului?
● Nu, poate are legatura cu toata clasa politica sau cu clasa mocirloasa din politica, dar m-a interesat mai putin.

● Cum vi s-a parut reintalnirea cu Sergiu Nicolaescu?
● Am mai spus-o si o spun: mi se pare un fenomen. Omul asta are o forta fantastica, cred ca fara precedent in istoria cinematografiei mondiale, si este un lucru de vazut si de apreciat.

● Si reintalnirea cu colegii dumneavoastra?
● Ce sa spun, sunt recidivist in toate formele, cu toti colegii si in toate faptele, asa ca mi-a facut mare placere aceasta echipa. Asa cum vad eu ca se intampla intamplarile pe langa si in filmul asta, probabil ca vom avea parte si de a treia serie.

● Cum ati vedea continuarea personajului dumneavoastra intr-o posibila continuare?
● Habar n-am, sa il lasam pe Lustig sa stabileasca.

● Catalina Grama e in conti­nuare singura prezenta feminina din film. Credeti ca s-ar fi impus mai multe femei in poveste? Cel putin in contextul politic de care vorbeati. Adica sa se contureze o realitate cu irealitatea filmului?
● Nu-mi dau seama. Catalina Grama cred ca se substituie tuturor femeilor din politica romaneasca.

×
Subiecte în articol: Horatiu Malaele