x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film ICR: Roxanne, prezentat la Berlin în cadrul “New Romanian Films”

ICR: Roxanne, prezentat la Berlin în cadrul “New Romanian Films”

de Sebastian S. Eduard    |    24 Iun 2014   •   15:33
ICR: Roxanne, prezentat la Berlin în cadrul “New Romanian Films”

Filmul “Roxanne”, în regia lui Valentin Hotea, va fi prezentat la 26 iunie la Berlin, în cadrul seriei de proiecţii de film 'New Romanian Films', care creează o platformă de prezentare pentru filme româneşti de actualitate, anunţă ICR Berlin.

Proiecţiile au început în lună martie cu filmul lui Igor Cobileanski, “La limita de jos a cerului”, urmat de “Love Building” al Iuliei Rugină, în aprilie şi mai apoi de “Sunt o babă comunistă” al lui Stere Gulea, filme care s-au bucurat de un mare succes la public.

În centrul filmului 'Roxanne' se află povestea lui Tavi Ionescu (Şerban Pavlu), un bărbat de 30 de ani care află din dosarul său de Securitate că ar fi tatăl un băiat despre care nu ştia nimic. Pornind o investigaţie pe cont propriu, Tavi plonjează într-un trecut complicat de unde încep să iasă la iveală adevăruri ascunse ani de zile, care îi dau viaţa peste cap şi se vede nevoit să ia hotărâri mature.

Filmul a fost prezentat recent şi la TIFF şi s-a bucurat de un real succes.

Regizorul filmului, aflat acum în faţa primului său lungmetraj, Valentin Hotea a absolvit UNATC în 1995 şi a regizat mai multe scurt-metraje, printre care “Unde mergi tu, mielule ?” (1990), “Şi ce dacă ?” (1992), “Meditaţia” (1994) şi două documentare – “D'ale Bucureştilor” (1995), “Lucy Castle-Hotea” (1996). (Sebastian S. Eduard)

×