x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Ilegitim", premiul CICAE la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

"Ilegitim", premiul CICAE la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

20 Feb 2016   •   18:50
"Ilegitim", premiul CICAE la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

Lungmetrajul "Ilegitim", în regia lui Adrian Sitaru, prezent în secţiunea Forum a celei de a 66-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, a câştigat Premiul CICAE - "Confederation Internationale des Cinemas d'Art et d'Essai" (Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă), informează un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

Trofeul, care reprezintă o importantă "carte de vizită" a peliculei pentru distribuitorii din întreaga lume, a fost ridicat de producătoarea Anamaria Antoci.

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore, dar şi actori neprofesionişti din cadrul Şcolii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru şi Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silişteanu şi Alexandru Lorian Timoşca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu şi Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip şi Dan-Ştefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci.

Singurul lungmetraj românesc prezent în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, "Ilegitim" a fost primit cu aplauze din partea publicului, dar şi cu cronici laudative din partea jurnaliştilor internaţionali, se arată în comunicat.

În România, "Ilegitim", în regia lui Adrian Sitaru, va avea premiera pe 18 martie.

Sursa - Agerpres

×