x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film În toată ţara se vede "Prinţesa de Montpensier"

În toată ţara se vede "Prinţesa de Montpensier"

17 Apr 2011   •   18:57
În toată ţara se vede "Prinţesa de Montpensier"
161574-la-princesse-de-montpensier-770978l.jpgA intrat în sălile de cinema din România "Prinţesa de Montpensier", filmul cunoscutului cineast francez Betrand Tavernier, care a făcut parte anul trecut din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes.

Lansarea peliculei în România a avut loc vineri, concomitent cu lansarea acesteia în Statele Unite. Se datorează distribuitorului Independenţa Film, cel care de ani buni ne aduce filme europene, în special multe dintre cele prezentate la prestigioase festivaluri.

O galerie de actori interpretează personajele din acest film de epocă, printre care Mélanie Thierry (Premiul César pentru cea mai pro­mi­ţătoare speranţă feminină) şi Lambert Wilson (Premiat la Cannes, 2010). Regizorul a vrut să spună, prin filmul său, o poveste de dra­goste, să vorbească despre sentimente "în raport cu istoria", într-un stil "profund francez". A avut "aliaţi" şi limba, şi peisajul, şi civilizaţia ţării sale, abordând secolul al XVI-lea, "secolul prinţesei".

Regizorul a fost încântat de protagonista filmului – o nouă stea a ci­nematografului francez. S-a arătat foarte mulţumit de Mélanie Thierry, pentru că de-a lungul filmărilor actriţa l-a "copleşit" cu interpretarea şi frumuseţea ei, iar emoţia a fost mai presus de orice.

Filmul are la bază scenariul scris de Jean Cosmos, François-Olivier Rousseau şi Bertrand Tavernier.

×