x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Unde se va filma următorul sezon din Game of Thrones

Unde se va filma următorul sezon din Game of Thrones

09 Iul 2015   •   19:53
Unde se va filma următorul sezon din Game of Thrones

Producătorii cunoscutului serial de televiziune 'Game of Thrones' au selectat pentru episoadele sezonului 6 câteva locurii spectaculoase din Spania unde se vor desfășura filmarile, anunţă variety.com.

Terenurile neroditoare din Navarra cu aspect semideşertic şi formaţiuni de rocă scăldate de razele solare, castelele Santa Florentina, Zafra şi impresionantul Alcazaba din Almeria se alătură astfel celorlalte locaţii alese anterior, din Girona şi Peniscola, de producătorii serialului.

Castelul Santa Florentina este un stabiliment ospitalier şi locuibil, construit în secolul XI, la Mediterana, în apropiere de Barcelona. În schimb castelul Zafra din zona muntoasă Caldereros, în nord-estul provinciei Guadalajara, centrul Spaniei, arată ca o fortăreaţă de nepătruns din orice punct cardinal ar fi privit de vizitatori, fiind construit din rocă naturală. Castelul, aşa cum se păstrează astăzi, a fost construit în secolul al XIII-lea.

Castelul Alcazaba din Almeria, în sudul Spaniei, este de departe cea mai impresionantă locaţie de filmare pe care o vor folosi producătorii de la HBO pentru scenele sezonului 6 al 'Game of Throns'. Un oraş cetate, construit în secolul al XX-lea, care este mai degrabă complex fortificat, semnificaţia cuvântului 'alcazaba' din termenul arab 'al-qasbah' fiind de ziduri fortificate în jurul oraşului. În 1995 Almeria a obţinut titlul de 'medina' (oraş) al califatului de Cordoba. 'Conan the Barbarian', 'Indiana Jones and the Last Crusade' şi 'Never Say Never Again' au fost filmate în această locaţie frumoasă.

×