x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film IPIFF se deschide cu "Mănuşile roşii"

IPIFF se deschide cu "Mănuşile roşii"

30 Iun 2010   •   00:00

Cea mai recentă producţie a regizorului Radu Gabrea, "Mănuşile Roşii", va deschide astăzi cea de-a cincea ediţie a Festivalului In­ter­na­ţional al Producătorilor de Film In­dependenţi - IPIFF, care se des­fă­­şoară în această săptămână în Cons­tanţa.

Producătorul festivalului, regizorul Dinu Tănase, a de­cla­rat luni, într-o conferinţă de presă, că gala de deschidere va avea loc la 30 iunie la Teatrul Naţional Constanţa.

Potrivit sursei citate, Festivalul Internaţional al Pro­d­u­că­to­ri­lor de Film Independenţi are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc, a identităţii şi a personalităţii produ­cătorului de film.

Festivalul prezintă publicului întreaga producţie naţională de filme apărute în premieră în perioada iulie 2009 - iulie 2010, precum şi câteva producţii străine care au participat la diverse festivaluri internaţionale.

De asemenea, la cea de-a cincea ediţie a IPIFF vor fi prezentate în cadrul compeţiei şcolilor de Film toate creaţiile din ultimul an ale studenţilor de la cele mai importante facultăţi de profil din ţară, dar şi din străinătate. In­tra­rea la festival este liberă.

×
Subiecte în articol: film