x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Regizorul filmului "Titanic" și-a dat seama deja de luni că submarinul Titan a suferit o implozie

Regizorul filmului "Titanic" și-a dat seama deja de luni că submarinul Titan a suferit o implozie

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2023   •   21:45
Regizorul filmului "Titanic" și-a dat seama deja de luni că submarinul Titan a suferit o implozie

James Cameron, regizorul "Titanic", a declarat că, înainte ca vestea să se răspândească, știa în adâncul sufletului că submersibilul Titan a suferit o implozie: „Mă frapează asemănarea cu dezastrul Titanicului, unde căpitanul a fost avertizat în repetate rânduri cu privire la gheață”.

Joi, după patru zile de căutări intense, rămășițele submarinului dispărut au fost descoperite. Garda de Coastă americană a confirmat că acestea coincid cu pierderea catastrofală a camerei de presiune a submersibilului.

Într-un interviu acordat CNN, Cameron a dezvăluit că știa "în sinea lui" rezultatul crizei încă de luni dimineață.

Cameron a menționat că, după ce a aflat de zgomotul puternic, asociat cu un eveniment de implozie, el și-a anunțat cercul restrâns de colaboratori despre pierderea camarazilor și i-a încurajat să ridice un pahar în cinstea acestora. El a explicat că singurul scenariu pe care și l-a putut imagina a fost o implozie, un eveniment cu o undă de șoc atât de puternică încât a distrus un sistem secundar al submersibilului, care avea o cameră sub presiune și o sursă de alimentare proprie.

Cameron a subliniat că rezultatul tragic al acestei crize nu a fost o surpriză pentru el. În zilele care au urmat incidentului, el a observat eforturile de căutare disperate, conștient fiind că speranțele erau în zadar. Totuși, el spera să se fi înșelat în privința rezultatului și își exprimă compasiunea față de familiile care au trecut prin „speranțe false” pe parcursul acestor zile dificile.

Într-un interviu separat acordat postului de televiziune ABC News, Cameron a menționat că el și alți experți din comunitatea de scufundări la mare adâncime erau îngrijorați de expedițiile OceanGate încă de mult timp înainte de accident.

Înainte de expediția de duminică, oameni de specialitate, inclusiv directorul de operațiuni marine al OceanGate, au exprimat îngrijorări cu privire la siguranța submarinului. Cameron a subliniat asemănarea tulburătoare cu dezastrul Titanicului, unde căpitanul a ignorat avertismentele și a continuat cu viteză într-un câmp de gheață.

"Mă frapează asemănarea cu dezastrul Titanicului, unde căpitanul a fost avertizat în repetate rânduri cu privire la gheața din fața navei și totuși a intrat cu toată viteza într-un câmp de gheață într-o noapte fără lună, iar mulți oameni au murit din această cauză", a spus el.

Submersibilul Titan, care avea la bord 5 oameni și mergea în adâncurile Oceanului Atlantic spre epava Titanic, a suferit o „implozie catastrofală”. La acele adâncimi, submersibilul era supus unei presiuni uriaşe, când chiar şi cel mai mic defect structural putea fi dezastruos, au declarat experți citaţi de CNN.

Joi, un contraamiral a anunțat că submersibilul a suferit o „implozie catastrofală”, ucigându-i pe toți cei cinci oameni aflați la bord. Submersibilul a fost localizat la aproximativ 400 de metri de epava Titanicului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: james cameron titanic