x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Jason Statham: “N-aş fi acceptat rolul dacă nu l-aş fi putut interpreta cum trebuie…”

Jason Statham: “N-aş fi acceptat rolul dacă nu l-aş fi putut interpreta cum trebuie…”

de Sebastian S. Eduard    |    07 Mar 2013   •   16:23
Jason Statham: “N-aş fi acceptat rolul dacă nu l-aş fi putut interpreta cum trebuie…”

Dupe filmele “Crank” şi “Killer Elite” dar şi serii precum “Eroi de sacrificiu” sau “Transporter”, Jason Statham revine pe marile ecrane cu “Parker”, film de acţiune în care joacă rolul unui hoţ cu principii, trădat de tovarăşii de jaf. Nick Nolte şi Jennifer Lopez fac parte şi ei din distribuţia filmului…

■ Cum ai făcut cunoştinţă cu personajul?
■  Jason Statham:N-am citit cărţile. Am primit scenariul şi mi-a plăcut enorm. Apoi m-am interesat şi de romanele lui Westlake şi am fost impresionat să aflu că a scris peste 20 de aventuri ale personajului.

■ Ce ne poţi spune despre acesta?
Parker este un hoţ în adevăratul sens al cuvântului. Crede că toate afacerile sunt corupte şi el îşi ia singur partea. Ca să-şi atingă ţelul, se foloseşte de multe feţe, e mereu în mişcare şi se deghizează deseori.

■ Faptul că ai fost olimpic la sărituri în apă are legătură cu acest curaj nemaipomenit de a-ţi realiza singur cascadoriile?
Da. Schemele pe care le înveţi în acest sport, săriturile de pe trambulină de la mare înălţime, toate te fac să nu ai frică. Chiar dacă aceste mişcări nu au legătură cu actoria, ajută mult la tot universul acesta al acţiunii. Nu sunt două domenii complementare, dar mă pot folosi de ele pentru o interpretare mai realistă.

■ Parker este diferit de alte filme. Are acţiune, dar are mai multă dramă. Asta căutai de la un proiect?
Nu în mod special. Căutam un proiect de calitate, iar “Parker” are toate caracteristicile. E regizat de Taylor Hackford, inspirat din romanele lui Donald Westlake şi cu Nick Nolte în distribuţie. A fost un privilegiu să intru în echipă. În general, caut calitatea.

■ Cât de provocator ţi s-a părut să interpretezi un personaj bazat pe cărţi, din care s-au mai inspirat şi alţi actori ca, de exemplu, Mel Gibson?
Unii oameni ar face o comparaţie între noi, ar analiza dacă mi-am făcut bine treaba sau dacă există un alt actor mai potrivit pentru rol. Însă eu am încercat să fiu corect faţă de poveste şi am simţit că mă pot regăsi în “Parker”. N-aş fi acceptat rolul dacă nu l-aş fi putut interpreta cum trebuie. Desigur, a existat presiunea fanilor înrăiţi ai cărţilor, pentru că nu ştiam dacă mă vor accepta sau nu.

■ Ai lucrat cu legendarul regizor Taylor Hackford. Ce aport a avut acesta asupra stilului tău de lucru?
■ Taylor ţine foarte mult la veridicitatea poveştii. Am fost bătut crunt în film, ceea ce nu mi se întâmplă niciodată şRâdeţ. De obicei dobor 10 tipi fără probleme. A fost ceva neobişnuit pentru mine să încasez multă bătaie. Regizorul a vrut un Parker atipic şi care să nu fie indestructibil. E un tip ca oricare altul, însă foarte deştept, cu un plan bine pus la punct. Faptul că este vulnerabil şi abia scapă cu viaţă, aduce un plus de simpatie din partea publicului… spre deosebire de un erou neobosit, gata să împartă pumni.

×
Subiecte în articol: jason statham