x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Jurnalul Naţional a asistat alături de Mike la filmările noii emisiuni “Maşini pe alese: în jurul lumii”...

Jurnalul Naţional a asistat alături de Mike la filmările noii emisiuni “Maşini pe alese: în jurul lumii”...

de Sebastian S. Eduard    |    28 Mai 2013   •   16:00
Jurnalul Naţional a asistat alături de Mike la filmările noii emisiuni “Maşini pe alese: în jurul lumii”...

“Bună! Sunt Mike Brewer şi te invit să urmăreşti noua emisiune <>!” “Stop! A fost bine. Mike, te rog încă o dublă!”

Ne aflăm pe circuitul din Dubai. În faţa unei maşini cu totul şi cu totul speciale Mike face clipurile de teasing pentru noua lui emisiune. Va fi urmărită, ca dealtfel toată seria “Wheelers dealers – Maşini pe alese” în toată Europa iar pe Mike îl paşte insolaţia. Stă în soare de mai bine de o oră şi nu face decât să adapteze textul ţării în care emisiunea va fi difuzată. A fost Polonia, Olanda şi alte câteva ţări. Acum urmează Rusia, se pregătesc ţările nordice.

Filmare se încheie într-un sfârşit şi Mike se poate odihni. Nu pentru mult timp, pentru că îl aşteaptă altă filmare. Glumeşte, este tonic. Urmează partea lui favorită - discuţia cu proprietarii de vehicule. În parcarea Autodromului s-au strâns câteva zeci de maşini. A fost de ajuns ca Mike să apară la două posturi de radio locale şi să facă un anunţ pentru ca posesorii maşinilor să dea năvală. Iar spectacolul este unul consistent: deşi Dubai-ul este locul unde poţi vedea toate maşinile din lume, parcarea noastră le întrece pe toate – maşini tunate (uneori artistic alteori.. în stil arăbesc) şi caii putere fac legea. Aici petrolul este mai ieftin ca apa, iar taxiul costă cât în Bucureşti – iar ceea ce ne este dat să vedem este un adevărat Turn Babel al cailor putere.

Mike este în elementul său. Se simte ca peştele în apă. Gesticulează la fel ca un arab. Ştie toate trucurile din lume, cariera de vânzător de maşini îl recomandă, iar retorica orientală nu-l păcăleşte. În fond sunt puse la bătaie atât prestigiul său cât şi noua emisiune.
Cu totul şi cu totul specială....

În jurul lumii

“Maşini pe alese: în jurul lumii” este un “spin-off” al seriei originale. Mike Brewer, expertul în maşini la mâna a doua străbate globul pentru a transforma o investiţie auto modestă într-un succes răsunător.

Difuzată în premieră în 217 ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia-Pacific şi America Latină din aprilie 2013, seria pune la încercare măiestria şi experienţa lui Mike în domeniu. El trebuie să cumpere, să vândă şi în final să dea lovitura, plecând de la numai 3000 de dolari ca să ajungă la un superautomobil sport de lux.

Mike a demarat proiectul având doar 3000 de dolari şi ambiţia de a cumpăra, vinde şi da la schimb tot ce poate pentru a-şi putea achiziţiona la licitaţie o supermaşină sport de lux, în valoare de 30.000 de dolari. Dar cum profiturile mari presupun o piaţă şi mai mare, Mike trebuie să plece la drum în căutarea celor mai valoroase oferte. Din Mumbai până în Mexic şi apoi în Orientul Mijlociu, el tot vinde şi cumpără maşini în cel mai ambiţios proiect al lui de până acum, testându-şi măiestria la un nivel cu totul nou. Telespectatorii îl însoţesc pe Mike în acest voiaj de proporţii, trecând de la o tranzacţie la alta pe măsură ce expertul găseşte noi chilipiruri şi străbate lumea în căutarea lor.

Dacă a reuşit Mike să ajungă de la o maşină de 3.000 de dolari la una de 30.000 vom vedea în curând. Pentru că începând de vineri, 31 mai, ora 22:00, Mike Brewer revine pe Discovery Channel.

×