x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Keira Knightley este Anna Karenina

Keira Knightley este Anna Karenina

de Sebastian S. Eduard    |    13 Dec 2012   •   08:10
Keira Knightley este Anna Karenina

Era vremea unei noi ecranizări Anna Karenina. Nu mă întrebaţi ce număr poartă. Ceea ce este de ştiut este că regia este semnată de Joe Wright (care a făcut în 2005 “Mândrie şi prejudecată”), iar rolurile titulare aprţin Keirei Knightley şi lui Jude Law. Cât de mult se apropie sau se îndepărtează de Dostoievski această nouă ecranizare americană, veţi vedea urmărind filmul.

Rusia imperială. Povestea care a traversat vremurile explorează puterea de a iubi. Suntem în 1874, în societatea înaltă din Rusia imperială. Plină de viaţă, frumoasa Anna Karenina (Keira Knightley) are tot ceea ce-şi doresc contemporanii săi: este soţia lui Karenin (Jude Law), un oficial de rang înalt căruia i-a născut un băieţel, iar statutul său social este unul la care alţii doar pot visa. După ce primeşte o scrisoare de la fratele său, afemeiatul Oblonski (Matthew Macfadyen), prin care acesta o roagă să vină să-l ajute să-şi salveze căsnicia cu Dolly (Kelly Macdonald), Anna pleacă la Moscova. Pe drum face cunoştinţă cu contesa Vronskaia (Olivia Williams), pe care o condusese la tren fiul său, galantul ofiţer de cavalerie Vronski (Aaron Taylor-Johnson). Când Anna îi este prezentată lui Vronski, între cei doi se produce o atracţie instantanee care nu poate, şi nici nu va fi ignorată.

Idilă. La casa Vronski vine în vizită şi cel mai bun prieten al lui Oblonski, Levin (Domhnall Gleeson), un moşier cu o sensibilitate deosebită, care e îndrăgostit de Kitty (Alicia Vikander), sora mai mică a lui Dolly, pe care o cere de soţie, dar Kitty nu are ochi pentru el, ci pentru Vronski. Devastat, Levin se întoarce la moşia lui de la Pokrovskoie, unde se afundă în munca de la fermă. Kitty rămâne şi ea cu inima frântă când, la marele bal, vede că Vronski e îndrăgostit de Anna, care, deşi e femeie măritată, îi întoarce atenţiile tânărului.

×