x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film La Anonimul, "Copie conforme"

La Anonimul, "Copie conforme"

30 Iul 2010   •   00:00
La Anonimul, "Copie conforme"

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film "Anonimul", desfăşurat la Sfântu Gheorghe din Delta Dunării între 9 şi 15 august, se va deschide cu pelicula "Copie conforme/The Certified Copy", prezentată în competiţia oficială la Cannes 2010. Este premiera în România a acestui film regizat de iranianul Abbas Kiarostami, având-o pe Juliette Binoche protagonistă şi care s-a învrednicit la Cannes cu Premiul pentru cea mai bună actriţă.

Filmul urmăreşte întâlnirea dintre un bărbat şi o femeie într-un sat italian din sudul Toscanei. Bărbatul, scriitor britanic, tocmai a susţinut o prezentare în cadrul unei conferinţe. Femeia, de origine franceză, deţine o galerie de artă. Este vorba despre o poveste universală care poate să i se întâmple oricui şi oriunde. Totul e cum o prezinţi cu mijloacele cinematografiei.

Abbas Kiarostami este cunoscut publicului pentru filmele "Under the Olive Trees" (Competiţia oficială, Cannes 1994), "Taste of Cherry" (Palme d'Or 1997), "Ten" (Competiţia oficială, Cannes 2002). A semnat, alături de Ken Loach şi Ermanno Olmi, un segment din filmul "Tickets", prezentat la "Anonimul" în 2007, în prezenţa chiar a lui Ken Loach.
O altă producţie considerată valoroasă, adusă la Festivalul din Deltă, datorită parteneriatului dintre Festivalul Internaţional de Film "Anonimul" şi HBO, este "Temple Grandin", film care a avut premiera la HBO SUA în primăvara acestui an. Pelicula nominalizată la nu mai puţin de 15 Premii Emmy este regizată de Mick Jackson.

×
Subiecte în articol: film