x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film La Cannes începe Festivalul!

La Cannes începe Festivalul!

15 Mai 2013   •   16:22
La Cannes începe Festivalul!

Astăzi, pe croazetă începe cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. Un festival care propune nu mai puţin de 70 de lungmetraje – 52 în selecţia oficială, 20 dintre ele în competiţie. Printre ele se numără "Inside Llewyn Davis", al fraţilor Joel şi Ethan Coen, "La Venus a la Fourrure", de Roman Polanski, "Behind the Candelabra", de Steven Soderbergh. "Un chateau en Italie", de Valeria Bruni-Tedeschi, "Michael Kohlhaas", de Arnaud Despallieres, "Jeune et Jolie", de Francois Ozon, "Nebraska", de Alexander Payne, "La Grande Bellezza", de Paolo Sorrentino, "Borgman", de Alex Van Warmerdam, sau "Only God Forgives", de Nicolas Winding Refn îşi fac locul pe această listă.

În afara competiţiei Cannes 2013 va marca şi omagierea lui Alain Delon. Cu o zi înainte de anunţarea palmaresului oficial actorul francez va participa la proiecţia de gală a peliculei restaurate "Plein Soleil", de René Clément. Acest lucru are loc după ce în urmă cu doi ani organizatorii festivalului au adus un omagiu unui alt star al cinematografiei franceze: Jean-Paul Belmondo.

În lumina reflectoarelor se va afla şi cinema-ul de la Bollywood întrucât India se bucură de statutul de invitat de onoare. Se vor proiecta două filme: "Bombay Talkies", o serie de patru scurtmetraje, şi "Bollywood, The Greatest Love Story Ever Told", un lungmetraj ce va fi prezentat în afara competiţiei.
Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se desfăşoară în perioada 15-26 mai.


×