x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film La Londra, filmul românesc umple sălile

La Londra, filmul românesc umple sălile

de Maria Sârbu    |    08 Oct 2013   •   19:29
La Londra, filmul românesc umple sălile

“Poziţia copilului” de Călin Peter Netzer, filmul premiat cu Ursul de Aur la Berlin în 2013, şi “Chefu’”, scurtmetraj de Adrian Sitaru, vor fi prezentate la Festivalul de Film de la Londra, ajuns la a 57-a ediţie.

La acest eveniment cinematografic, organizat timp de 11 zile (se deschide la 9 octombrie) de Institutul Britanic de Film (BFI), au fost selecţionate peste 200 de producţii din 70 de ţări. Vor avea loc zeci de premiere mondiale. Vin mari cineaşti din toată lumea.
Şi în acest an Institutul Cultural Român din Londra este partener al Festivalului (pentru a patra oară consecutiv), susţinând prezenţa la actuala ediţie a regizorului Călin Peter Netzer la sesiunile de dialog cu publicul şi, totodată, promovarea producţiilor româneşti, potrivit unui comunicat de presă.

“Poziţia copilului” va fi proiectat de trei ori: la Odeon West End, pe 10 octombrie, la Curzon Mayfair, pe 11 octombrie şi, la BFI Southbank, pe 15 oct. Regizorul va fi prezent la primele două proiecţii.

Scurtmetrajul “Chefu’” va putea fi văzut la BFI Southbank, pe 11 octombrie şi, la Institutul de Artă Contemporană, pe 13 octombrie. Biletele pentru filmele româneşti sunt deja vândute, ceea ce înseamnă că interesul pentru cinemaul tinerilor români este foarte mare.

×
Subiecte în articol: pozitia copilului