x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Lars von Trier, Antichrist

Lars von Trier, Antichrist

28 Mar 2010   •   00:00
Lars von Trier, Antichrist
5624-116865-antichrist919710l.jpgNumele lui Lars von Trier este legat în primul rând de "Dogville" şi "Dansând cu noaptea". Danezul se întoarce pe marile noastre ecrane cu "Antichrist", film controversat, interzis în România celor sub 18 ani, cu Charlotte Gainsbourgh şi Willem Defoe în rolurile principale. Programat cu numai o saptamână înainte de Paşti, "Anticristul" a fost nominalizat anul trecut la Palme d'Or.

Subiect. El şi ea şi-au pierdut fiul, iar ea suferă teribile atacuri de panică. Soţul ei este psihoterapeut şi, în ciuda tuturor avertismentelor să nu-şi trateze o persoană apropiată, începe s-o facă în locul unde anxietatea ei e cea mai mare: Eden, o cabană din mijlocul pădurii. Terapia se transformă într-o adevarată luptă între sexe, iar temerile ei încep să-i cotropească pe amândoi, căci el nu-i deloc imun la răul din natură. Răul din ea evadează.


F
5624-116866-brothers.jpgRATELE...
Sam Cahill (Tobey Maguire) este un puşcaş marin cu o carieră militară de succes, fiind decorat de mai multe ori de-a lungul timpului. Căsătorit cu Grace (Natalie Portman) şi având două fetiţe, acesta trăieşte viaţa perfectă alături de familia sa. Însă Sam este trimis într-o misiune periculoasă în Afghanistan, moment în care fratele său mai mic, Tommy (Jake Gyllenhaal), preia îndatoririle familiale. Atunci când Sam este dat dispărut în misiune, Tommy şi Grace îşi manifestă vizibil atracţia pe care o au unul faţă de celălalt.


5624-116867-wherethewildthingsare.jpgTĂRÂMUL...
Filmul este ecranizarea celebrului roman ilustrat de Maurice Sendak, po­vestea plină de farmec şi de culoare a lui Max. Un băieţel neastâmpărat, care face mereu probleme părinţilor prin năzbâtiile sale, Max este adesea sanc­ţionat. Într-o seară, drept pe­deap­să pentru lucrurile făcute în cursul zilei, băieţelul este trimis la culcare fară să îşi primească cina. Refugiat în universul său, acesta pătrunde cu ajutorul unei imaginaţii bogate într-o lume pa­­ralelă, misterioasă şi populată de monş­tri bizari. Max experimen­tea­ză în curând sentimentele dorului de casă...

×
Subiecte în articol: film