x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Lumea văzută de Ion B.", premieră internaţională în Elveţia

"Lumea văzută de Ion B.", premieră internaţională în Elveţia

de Catalina Iancu    |    26 Mar 2010   •   00:00

Filmul documentar produs de HBO România şi Alexander Nanau Production şi difuzat de HBO România, "Lumea văzută de Ion B.", va avea premiera internaţională la 16 aprilie 2010 în Elveţia, în cadrul festivalului "Visions du Reel" ­ Nyon.

Acesta unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de film documentar din Europa, iar producţia  "Lumea văzută de Ion B." va fi prezentată în cadrul secţiunii "Regards Neufs". După Nyon, filmul va face apoi turul festivalurilor din Europa şi de peste ocean. Până în acest moment a intrat în selecţiile oficiale şi în competiţii pentru luna aprilie la "Crossing Europe" ­ Linz şi "Sehsüchte" ­ Potsdam şi pentru luna mai la "HotDocs" ­ Toronto, "Planet Doc Review" ­ Varşovia şi "London international documentary Filmfestival".

Nominalizat la Premiile Gopo 2010 pentru cel mai bun documentar românesc, "Lumea văzută de Ion B." urmăreşte timp de peste un an viaţa lui Ion Bârlădeanu. La început el este un anonim om al străzilor din Bucureşti, dar mai apoi devine cel mai important şi celebru artist român contemporan.

Filmul, regizat, scris şi filmat de Alexander Nanau, produs de HBO România şi Alexander Nanau Production, este realizat în parteneriat cu SVT Suedia, AVRO Olanda şi YLE Teema Finlanda.

×
Subiecte în articol: film