x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Maeştri ai dialogului jurnalistic, gazde în noul sezon „Dincolo de alb şi negru”

Maeştri ai dialogului jurnalistic, gazde în noul sezon „Dincolo de alb şi negru”

de Magdalena Popa Buluc    |    16 Sep 2022   •   20:57
Maeştri ai dialogului jurnalistic, gazde în noul sezon „Dincolo de alb şi negru”

Din 19 septembrie, de la ora 19.00, premiere ale dezbaterilor „Dincolo de alb şi negru” se văd la TVR 1. Mihai Rădulescu, Cătălin Sava, Marius Constantinescu, Mihaela Crăciun, Marian Voicu, Laurenţiu Ciocăzanu, Mirela Nagâţ i se alătură lui Cătălin Ştefănescu, ca moderatori.

Ne-am obişnuit deja, la „Dincolo de alb şi negru”, cu dialoguri spectaculoase şi cu invitaţi deosebiţi, oameni de referinţă în domeniile lor. Toamna aceasta, odată cu debutul sezonului 2 al programului, realizatorii propun o schimbare care aduce un plus de consistenţă. În acelaşi decor, în ipostaza de gazde ale ediţiilor emisiunii, lui Cătălin Ştefănescu i se alătură, în calitate de moderatori alternativi, câțiva dintre cei mai buni jurnalişti ai Televiziunii Române: Mihai Rădulescu, Cătălin Sava, Marius Constantinescu, Mihaela Crăciun, Marian Voicu, Laurenţiu Ciocăzanu, Mirela Nagâţ. „Dincolo de alb şi negru” revine în grila TVR 1 pe 19 septembrie, fiind difuzată de la ora 19.00, de luni până joi.

Echipa emisiunii ne asigură că subiectele vor fi din cele mai diverse zone – cultură, social, sănătate, mediu, economie, diaspora. Iar în platou vin şi în această toamnă invitați speciali, oameni de la care avem de învățat, prea puţin mediatizaţi. Iar cei opt moderatori aduc, pe rând, experienţa acumulată în atâţia ani de presă, modul personal de a pune întrebări şi felul special în care fiecare dintre ei ştie să-şi pună în valoare invitaţii. Cu alte cuvinte, formula emisiunii se extinde, menținând standardele calității jurnalistice, iar demersul de a oferi telespectatorilor dialoguri consistente, spumoase și interesante continuă şi în acest sezon.

„Într-o lume a manipulării, în care adevărul este din ce în ce mai greu de identificat, într-o lume în care politica și economia ajung să ne ocupe majoritatea timpului, TVR 1 propune un alt fel de dialog. La „Dincolo de alb şi negru” nu se discută lucrurile la extreme, numai în alb sau negru, ci încercăm să surprindem nuanţele și să explicăm fenomenele, direcțiile, evenimentele, pe înțelesul fiecăruia. Auzim și citim mereu afirmații de genul „ierarhiile s-au inversat” sau „nu avem valori”. Noi venim să vă spunem că avem valori, avem oameni deosebiți și încercăm să-i facem cunoscuți prin intermediul acestei emisiuni și al jurnaliștilor care o realizează. Nu e un demers ușor, dar este menirea Televiziunii publice să facă acest lucru și suntem convinși că publicul va aprecia atât diversitatea temelor abordate, cât și calitatea invitaților”, ne spune Ioana Mureşan, producător al emisiunii.

Lansată în această primăvară ca o serie de întâlniri cu personalităţi mai cunoscute sau mai puţin cunoscute, dar care-şi duc meseria la nivel de artă, „Dincolo de alb şi negru” este o pledoarie pentru gândire. Despre invitaţii săi, Cătălin Ştefănescu – moderator în primul sezon al emisiunii – spunea că „ne învaţă că trebuie să gândim cu minţile noastre, să le punem la lucru. Pentru că e o perioadă când a gândi cu propria minte e un act extrem de necesar şi salvator”.

×