x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Masterclass de imagine de film cu Vivi Drăgan Vasile

Masterclass de imagine de film cu Vivi Drăgan Vasile

de Maria Sârbu    |    07 Noi 2013   •   20:02
Masterclass de imagine de film cu Vivi Drăgan Vasile

Pasionaţii de cinema au şansa să afle secretele imaginii de film de la unul dintre cei mai importanţi directori de imagine din cinemaul românesc – Vivi Drăgan Vasile (R.S.C.), care va susţine la 4, 11 şi 18 decembrie o serie de masterclass-uri pe domeniul filmului.
Acestea sunt organizate de Asociaţia Culturală Control N., care transmite într-un comunicat de presă că acest maestru va avea în vedere traseul de la “Moromeţii” la “Filantropica”, de la peliculă la digital, de la primul “Motor!” la proiecţia în cinema. “Combinând informaţii de bază legate de tehnica cinematografică cu elemente din istoria filmului, cele trei şedinţe de masterclass îşi propun să ofere o privire de ansamblu asupra evoluţiei imaginii de film, de la invenţia cinematografului până în era 3D”, arată sursa citată.

Totodată se menţionează că prin exemple concrete şi proiecţii ale unor secvenţe de film se vor atinge teme precum relaţia dintre poveste şi plastica imaginii, justificarea alegerii unui anumit stil de filmare sau lucrul cu celelalte departamente implicate în realizarea unui film (regia, scenografia, machiajul, actorii). De asemenea, participanţii vor afla informaţii legate de munca depusă de un director de imagine înainte de filmare, pe platou şi în etapa de post-producţie şi îşi vor putea clarifica orice fel de nelămuriri, fie tehnice, fie conceptuale.

Înscrierile se fac pe mail la adresa info@controln.ro, în limita locurilor disponibile. Masterclass-ul de imagine este deschis tuturor celor interesaţi de film, profesionişti sau amatori, de orice vârstă.

×
Subiecte în articol: Vivi Dragan Vasile