x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Maya Hawke, interviu în exclusivitate la American Independent Film Festival

Maya Hawke, interviu în exclusivitate la American Independent Film Festival

de Magdalena Popa Buluc    |    14 Sep 2020   •   20:06
Maya Hawke, interviu în exclusivitate la American Independent Film Festival

În prima zi de școală, Festivalul și Asociația OvidiuRo dau startul campaniei „Schimbă-le povestea!”

                A 4-a ediție a festivalului American Independent Film Festival va începe la București luni,  14 septembrie. Iubitorii de cinema sunt așteptați de azi până duminică, 20 septembrie, la cele mai noi filme cu actori ca Shia LaBoeufSigourney Weaver, Maya Hawke și Riz Ahmed, în premieră în România, în aer liber. Festivalul, prin Asociația Cinemascop, donează toate încasările care îi revin din vnzarea de bilete pentru proiecțiile de la Muzeul Național de Artă al României - Curtea de Onoare, Cinema Muzeul Țăranului, în aer liber și Mercato Kultur, către campania „Schimbă-le povestea!”, lansată de Asociaţia OvidiuRO cu scopul de a sublinia importanța accesului tuturor copiilor la o educație timpurie de calitate și de a asigura fondurile necesare oferirii de cărți copiilor preșcolari.

Maya Hawke, fiica celebrilor actori Ethan Hawke și Uma Thurman, acordă, în exclusivitate, un interviu festivalului. © Glenn Francis, www.PacificProDigital.com

                Maya Hawke, fiica celebrilor actori Ethan Hawke și Uma Thurman, acordă, în exclusivitate, festivalului un interviu despre lectură, importanța educației la copii, cărțile care i-au marcat copilăria, filme și cele mai plăcute amintiri din vizitele în România pe care le-a făcut alături de Leslie Hawke, bunica sa și co-fondatoarea Asociației OvidiuRO. Interviul va fi difuzat joi, 17 septembrie, la Muzeul Național de Artă al României – Curtea de Onoare, de la ora 19:30, înaintea proiecției filmului Mainstream, regizat de Gia Coppola, în care Maya joacă alături de Andrew Garfield.

 

Maya Hawke a debutat, în 2017, în rolul lui Jo March din serialul Little Women, produs de BBC și face parte din distribuția serialului Stranger Things (2019), produs de Netflix, unde o interpretează pe Robin. Aflat anul acesta în competiția Orizonturi a Festivalului de Film de la Veneția, Mainstream rulează în premieră în România, în cadrul American Independent Film Festival.

 

 

Campania „Schimbă-le povestea!“ a Asociației OvidiuRo face un apel către toți cei care se pot implica și își doresc să susțină educația preșcolară a unui copil sărac.

 

 

În noua realitate generată de pandemia de COVID-19, copiii care trăiesc în medii defavorizate nu au avut acces la grădiniță și la școala online, prin urmare decalajul educațional s-a adâncit și au crescut șansele de abandon școlar. În plus, copiii din familiile sărace nu au deloc cărți acasă, iar în grădinițele din zonele defavorizate există de cele mai multe ori doar cărți de colorat, ceea ce creează un impediment major în pregătirea pentru școală a acestor copii. În România sunt, conform datelor furnizate de INS, aproximativ 600.000 de copii de vârstă preșcolară (3-5 ani) și 35.000 de educatori. Aproximativ 83% dintre copii sunt înscriși la grădiniță. Acest procent este cu 10% mai mic în mediul rural față de cel urban. Dar problema majoră rămâne prezența zilnică extrem de scăzută a acestor copii la grădiniță. Din păcate, rata de părăsire timpurie a grădiniței și a școlii din țara noastră rămâne la unul dintre cele mai mari niveluri din Europa - 18,1%, iar în mediul rural ajunge chiar la 26.6%, față de 10,6%, media europeană în 2018, pe fondul gradului de sărăcie și al gradului scăzut de educație al părinților.

 

Prin mesajul campaniei „Schimbă-le povestea!“ Asociația OvidiuRo face un apel către toți cei care se pot implica și își doresc să susțină educația preșcolară a unui copil sărac - să trimită un SMS (recurent, cu valoarea de 2 EUR/ lună), la 8844, cu textul CARTE. Fiecare SMS trimis reprezintă o carte ce va fi oferită unui copil sărac. De cele mai multe ori, va fi prima lui carte. Va fi începutul unei noi povești, poate va fi pagina întoarsă către un viitor mai bun.

 

Campania este lansată în cadrul American Independent Film Festival (AIFF), ediția a 4-a, care are loc în aer liber la Muzeul Național de Artă al României – Curtea de Onoare, Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, Mercato Kultur, Event Park Snagov, Deschis Gastrobar și Cinema drive-in Militari Shopping.

 

 

Afișul celei de-a patra ediții a American Independent Film Festival

×