x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film McGregor, Clooney, Bridges, Spacey şi... capra

McGregor, Clooney, Bridges, Spacey şi... capra

de Sebastian S. Eduard    |    24 Apr 2010   •   00:00
McGregor, Clooney, Bridges, Spacey şi... capra

În această comedie trăsnită, din acest week-end în cinematografe, inspirată de o poveste despre care cu greu ai crede că a fost adevărată, un reporter scoate la lumină dezvăluiri stupefiante despre o aripă ultrasecretă a armatei SUA.



Reporterul Bob Wilton (Ewan McGregor) e disperat să găsească un subiect exploziv, când dă peste Lyn Cassady (George Clooney), un tip bizar, care pretinde că face parte dintr-un comando experimental al armatei americane. Cassady susţine că există o aşa-numită "New Earth Army", formată din "călugării războinici".

Puterile paranormale ale acestora vor schimba pentru totdeauna metodele clasice de război, deoarece doar cu puterea minţii pot citi gândurile inamicului, pot trece prin ziduri solide şi pot chiar să ucidă o capră doar... holbându-se intens la ea! Fondatorul acestui program, Bill Django (Jeff Bridges), e dat dispărut, iar Cassady are acum o misiune: să-l găsească, orice ar fi...

"Omul care se holba la capre" e inspirat de best-seller-ul omonim scris de Jon Ronson, un volum de nonficţiune care explorează cu un umor exploziv încercările Guvernului american de a exploata abilităţile paranormale pentru a-şi învinge inamicii. Totul se pare că a început în timpul războiului din Vietnam, când un tip care se ocupa de noii recruţi şi-a dat seama că nici unul dintre aceştia nu-şi dorea să omoare de-adevăratelea pe cineva, aşa că trăgeau în aer, special ca să nu nimerească pe nimeni.

Aşa că omului i-a venit ideea să meargă la superiori pentru a le cere permisiunea să caute alte mijloace de a duce războiul, fără a mai fi nevoie să se omoare oameni. Pentagonul se pare că i-a dat mână liberă, aşa că acesta a dispărut vreme de şase ani în nordul Californiei, unde a trăit într-o grupare New Age, a luat tone de LSD, s-a culcat cu o mulţime de femei şi a încercat să treacă prin ziduri şi să facă norii să dispară... S-a întors apoi cu un manual, pe care l-a denumit "Manualul Armatei Noii Planete Pământ", plin de aiureli.

×
Subiecte în articol: film