x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Meryl Streep, în negocieri pentru a o interpreta pe Margaret Thatcher

Meryl Streep, în negocieri pentru a o interpreta pe Margaret Thatcher

01 Iul 2010   •   00:00
Meryl Streep, în negocieri pentru a o interpreta pe Margaret Thatcher

Meryl Streep negociază pentru a face din nou echipă cu regizoarea musicalului "Mamma Mia!", Phyllida Lloyd, care va realiza lungmetrajul "Thatcher", despre viaţa fostului premier britanic Margaret Thatcher. Jim Broadbent va interpreta rolul lui Denis, soţul fostei "Doamne de fier".



Acţiunea filmului se desfăşoară în anul 1982 şi descrie eforturile făcute de Margaret Thatcher de a-şi salva cariera, în cele 17 zile care au precedat războiul din Insulele Falkland. Acest război, care a durat două săptămâni şi jumătate, a reprezentat un punct de cotitură pentru fostul premier britanic, care, după acea victorie, şi-a văzut cota de popularitate dublându-se în doar câteva zile şi a câştigat apoi cel de-al doilea mandat în fruntea guvernului britanic. Scenariul a fost scris de Brian Fillis.

Dacă acest contract va fi semnat, Margaret Thatcher va reprezenta cea mai de seamă personalitate interpretată vreodată de Meryl Streep, care a fost deja nominalizată la premiul Oscar pentru interpretarea unor personaje din viaţa reală, precum activista Karen Silkwood ("Silkwood", 1983), jurnalista Susan Orlean ("Hoţul de orhidee", 2002) şi experta în gastronomie Julia Child ("Julie şi Julia", 2009).

Phyllida Lloyd, o regizoare de teatru cunoscută şi pentru spectacolele de operă pe care le-a montat, a reuşit prin viziunea ei regizorală din musicalul "Mamma Mia!" să dinamizeze şi să întinerească stilul de joc al celebrei Meryl Streep. Acest musical, lansat în 2008, a avut încasări totale de peste 600 de milioane de dolari, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Meryl Streep deţine un record de 16 nominalizări la premiile decernate de Academia de film americană. Actriţa a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile din "Kramer contra Kramer" (1979) şi "Alegerea Sophiei" (1982). Streep mai deţine şi recordul pentru cele mai multe premii Globul de Aur câştigate de o actriţă - şase.
Printre proiectele cinematografice cele mai recente ale actriţei se numără "Mamma Mia!", în care a jucat alături de Pierce Brosnan, "Julie şi Julia" şi "E tare complicat!".

Margaret Thatcher este prima femeie din istorie care a fost desemnată premier al Marii Britanii, fiind, totodată, lider al Partidului Conservator. Margaret Thatcher a demisionat din ambele funcţii în 1990.

×
Subiecte în articol: film