x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Meryl Streep va fi preşedinta juriului Berlinalei de anul viitor

Meryl Streep va fi preşedinta juriului Berlinalei de anul viitor

14 Oct 2015   •   18:59
Meryl Streep va fi preşedinta juriului Berlinalei de anul viitor

Actriţa americană Meryl Streep, câştigătoare a trei premii Oscar, va fi preşedinta juriului Festivalului internaţional de Film de la Berlin de anul viitor, au anunţat miercuri organizatorii Berlinalei, citaţi de DPA.

'Meryl Streep este una dintre cele mai creative şi complexe artiste din lumea filmului', a declarat directorul Berlinalei, Dieter Kosslick.

'Sunt fericit că Meryl Streep se întoarce la Berlin şi cu experienţa sa artistică va prelua preşedinţia juriului internaţional', a adăugat Kosslick.

Meryl Streep, 66 de ani, care a jucat în peste 40 de filme, a fost recompensată cu Ursul Onorific de Aur la Berlinala din 2012 pentru întreaga sa activitate în lumea filmului. A fost 19 ori nominalizată la Oscar şi a câştigat de trei ori prestigioasa statuetă, iar de opt ori a câştigat Globul de Aur.

S-a afirmat pe marele ecran la sfârşitul anilor '70 în filme precum "The Deer Hunter" al lui Michael Cimino. .

Rolurile din peliculele 'Kramer vs Kramer', 'Sophie's Choice' şi 'The Iron Lady' i-au adus cele trei premii Oscar. Pe marele ecran va putea fi văzută în rolul unei luptătoare pentru drepturile activiştilor în drama istorică 'Suffragette'.

A 66-a ediţie a Berlinalei va avea loc în perioada 11-21 februarie 2016. AGERPRES

×
Subiecte în articol: meryl streep