x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Michael Douglas va fi recompensat pentru întreaga sa carieră cu un premiu Cesar

Michael Douglas va fi recompensat pentru întreaga sa carieră cu un premiu Cesar

27 Ian 2016   •   12:30
Michael Douglas va fi recompensat pentru întreaga sa carieră cu un premiu Cesar

Actorul american Michael Douglas va primi la viitoarea ediţie a premiilor cinematografiei franceze, decernate de Academia de Artă şi Tehnică Cinematografică, un Cesar onorific ca omagiu pentru traiectoria "unui star absolut, devenit o legendă în timpul vieţii", relatează EFE.

"Provenit din magia hollywoodiană, Michael Douglas aduce cinematografiei americane un caracter inovator tot mai bogat" prin filme ca 'Black Rain', al lui Ridley Scott; 'Falling Down', al lui Joel Schumacher, sau 'The Game', al lui David Fincher", notează marţi într-un comunicat instituţia franceză.

Academia aminteşte că traiectoria cinematografică a lui Michael Douglas este plină de 'multiple recompense', precum Oscarul pentru cel mai bun actor în 1988, pentru rolul său în filmul 'Wall Street', în regia lui Oliver Stone.

Angajamentul său faţă de industria cinematografică este ilustrat şi de rolul său de producător 'de filme minore dar pline de talent', se arată în comunicat.

Este cazul unor filme ca 'One Flew Over the Cuckoo's Nest', pentru care a câştigat Oscarul pentru cea mai bună producţie în 1976, sau 'Romancing the Stone', în regia lui Robert Zemeckis, care a obţinut două Globuri de Aur.

'Traiectoria sa unică în cinematografia americană face din el o vedetă absolută", conchide Academia franceză ale cărei premii Cesar vor fi decernate la gala din 26 februarie.

×