x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film „Midnight in Paris”, film regizat de Woody Allen recompensat cu Oscar, în mai la Warner TV

„Midnight in Paris”, film regizat de Woody Allen recompensat cu Oscar, în mai la Warner TV

de Magdalena Popa Buluc    |    05 Mai 2022   •   18:51
„Midnight in Paris”, film regizat de Woody Allen recompensat cu Oscar,  în mai la Warner TV

Lungmetrajul „Miezul nopții în Paris/ Midnight in Paris” (2011), film regizat de Woody Allen recompensat cu Oscar, va fi difuzat de Warner TV pe 16 mai.

Personajul central al filmului este un scriitor interpretat de Owen Wilson. Aflat la Paris împreună cu logodnica și familia ei, în fiecare noapte el se trezește în mod misterios transpus în Orașul Luminilor din anii 1920.

Pe punctul de a-și finaliza primul roman și în timp ce relația cu cea care urmează să îi devină soție este destul de tensionată, el găsește refugiu în „generația pierdută” a Parisului. Ajunge la o petrecere a lui Jean Cocteau, unde se află și Cole Porter și Scott Fitzgerald, apoi îl întâlnește, între alții, pe Ernest Hemingway, cu care discută despre scris. Este fascinat de o costumieră și continuă aventura mai multe nopți.

Rachel McAdams, Michael Sheen, Marion Cotillard, Kathy Bates, Adrien Brody și Carla Bruni completează distribuția.

Woody Allen face cu această poveste o incursiune nostalgică în La Belle Époque, iar scenariul lui a fost recompensat de Academia americană de film cu un Oscar.

Comedia fantezistă a mai fost nominalizată la categoriile „cel mai bun film”, „cea mai bună regie” și „cea mai bună scenografie”.

Lungmetrajul, premiat de asemenea cu un Glob de Aur și un trofeu Grammy, a avut premiera în 2011 la Festivalul de la Cannes, iar criticii îl consideră unul dintre cele mai bune filme ale lui Woody Allen din ultimele decenii.

„Miezul nopții în Paris” este filmul lui Woody Allen cu cele mai mari încasări la nivel nord-american, cu 56,3 milioane de dolari, și cel mai de succes film regizat de el, cu 151 de milioane de dolari încasări la nivel mondial.

„Miezul nopții în Paris” va putea fi urmărit pe Warner TV pe 16 mai, de la ora 20:30.

 

Regizor, scenarist și actor, Woody Allen (n. 1935) este unul dintre cei mai prolifici și apreciați cineaști americani. Cu o carieră de peste șase decenii, el a semnat, între altele, filme-cult precum „Annie Hall”, „Manhattan” și „Hannah and Her Sisters”.

A primit 24 de nominalizări la Oscar până în prezent și patru trofee ale Academiei, dar și un premiu pentru întreaga activitate din partea Sindicatului regizorilor americani (DGA), un Palme d’Or onorific, distincțiile Donostia la Festivalul de la San Sebastian, Cecil B. DeMille din partea Asociației Presei Străine de la Hollywood și Laurel Award din partea Sindicatului scenariștilor americani (WGA), precum și un Leu de Aur la Veneția pentru întreaga carieră.

 

×