x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Mihai Mălaimare Jr., premiat la Hollywood Film Awards, pentru cel mai bun director de imagine

Mihai Mălaimare Jr., premiat la Hollywood Film Awards, pentru cel mai bun director de imagine

de Magdalena Popa Buluc    |    17 Feb 2020   •   20:51
Mihai Mălaimare Jr., premiat la Hollywood Film Awards, pentru cel mai bun director de imagine

Mihai Mălaimare Jr., fiul celebrului actor Mălaimare, a primit Premiul pentru cel mai bun director de imagine la Hollywood Film Awards 2019.

 

Recent, la Beverly Hills Hotel, din Los Angeles, a avut loc gala Hollywood Film Awards 2019, iar printre personalitățile premiate s-a numărat și un român – este vorba despre Mihai Mălaimare Jr., care a câștigat Premiul pentru cel mai bun director de imagine pentru lungmetrajul „Jojo Rabbit”. Drama neozeelandeză „Jojo Rabbit” a debutat sub cele mai bune auspicii, filmul lui Taika Waititi câștigând deja Marele Premiul la Festivalul de la Toronto.

Satira comică „Jojo Rabbit” spune povestea unui băiețel neamț, Jojo, interpretat de Roman Griffin Davis, care află că mama sa ascunde o fetiță evreică (Thomasim McKezie) – acțiunea se petrece în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial – în mansarda casei. Puștiul are un prieten imaginar, o versiune stupidă a lui Adolf Hitler.

 

În vârstă de 44 de ani, Mihai Mălaimare Jr a fost și directorul de imagine al filmului „Nina”, de Cynthia Mort, în 2013 a fost premiat de către criticii americani, la Gala National society of Film Critics, unde a câștigat la categoria Cea mai bună imagine, cu pelicula „The Master” (film premiat pentru cea mai bună imagine și de Boston Film Society), iar în 2014 a fost elogiat de presa străină pentru imaginea producției „Umblând printre morminte”, de Scott Frank, din distribuția căruia face parte și celebrul actor Liam Neeson. Mihai Mălaimare Jr. a colaborat, de asemenea, și cu faimosul regizor Francis Ford Coppola la filmele „Tinerețe fără tinerețe” și „Tetro”.

×