Monștri., de Marius Olteanu, premiul pentru cel mai bun film de debut la cea de-a 50-a ediție a Festivalului Internațional de Film din Goa, India
Călătoria filmului Monștri. de-a lungul a patru continente culminează cu o nouă distincție importantă la cea de-a 50-a ediție a Festivalului Internațional de Film din Goa, India. Joi seară, în cadrul ceremoniei de premiere a celui mai longeviv eveniment cinematografic din Asia, producția regizată de Marius Olteanu a fost desemnată Cel mai bun film de debut .
“Premiul acesta înseamnă mult pentru că urmează unor proiecții sold out în cadrul festivalului și pentru că oferă un plus de greutate mesajului filmului, care este unul de toleranță și acceptare autentică a celuilalt, dincolo de disimulare și aparență. Sper că ne va fi mai ușor acum să obținem distribuția Monștri. în India.” a declarat Marius Olteanu.
Pelicula s-a bucurat de un parcurs festivalier de succes încă de la premiera mondială din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a obținut Premiul publicului din partea publicației Tagesspiegel. În luna martie a acestui an a fost laureat cu Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia, iar în România a fost prezentat în avenpremieră la TIFF, unde a primit Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut. Lista distincțiilor internaționale a fost completată în luna august de Trofeul Golden Mimosa pentru cel mai bun scenariu, obținut la cea de-a 33-a ediţie a Filmski Festival Herceg Novi, iar în octombrie, filmul s-a văzut în Mexic, la Black Canvas Contemporary Film Festival, unde a primit o Mențiune specială din partea juriului. Tot luna aceasta filmul a obținut și premiul pentru cel mai bun film la Festivalul Slobodna Zona din Belgrad, Serbia.
Monștri. prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Ea caută confirmări. El se caută pe sine. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. După o noapte petrecută separat, fiecare în compania altui străin, Dana (Judith State) şi Arthur (Cristian Popa) ajung în fața celei mai importante decizii. Povestea lor e o dovadă că lipsa de asumare și problemele de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naște monștri.
Filmul a avut premiera în România la finalul lunii septembrie, iar din 18 decembrie se pregătește să ajungă pe marile ecrane din Franța. Până atunci, următoarea destinație este Cuba, unde filmul va fi prezentat în cadrul secțiunii Panorama Contemporaneo Internacional, la Havana Film Festival.
Monștri. este o producție Parada Film și Wearebasca, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și în colaborare cu Societatea Română de Televiziune. În România, filmul a fost distribuit de Transilvania Film.
Din distribuție mai fac parte actorii Șerban Pavlu, Dorina Lazăr și Alex Potocean. Imaginea filmului este semnată de Luchian Ciobanu, scenografia de Alexandra Alma Ungureanu Stroe, montajul de Ioachim Stroe și designul de sunet de Ioan Filip și Dan Ștefan Rucăreanu.
Marius Olteanu, regizor, scenarist și producător, născut în 1979, este absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L Caragiale” (2004) și National Film and Television School, Marea Britanie (2008). Prin intermediul scurtmetrajelor sale, în calitate de scenarist și regizor, Marius Olteanu prezintă conflictul dintre viața privată și cea socială și limitările pe care acesta ni le impune. Cele mai recente filme ale sale: „Scor alb” (2015) - de la care a pornit ideea filmului „Monștri.” și „No Man’s Land”.

Ştiri din .ro
„LIBERTY”, unul dintre cele mai recente proiecte europene TNRS, aduce noi oportunități pentru tinerii artiști

Experiment fotografic, pictură live și performance Poetrip în luna aprilie la galeria Celula de Artă din București

Competiția One World Romania 14

Ediție aniversară a Zilelor Filmului Românesc, cu ocazia împlinirii a 15 ani de existență a ICR Stockholm

Italia o citește pe Doina Ruști. „Omulețul roșu”, reeditat la Roma după 10 ani de la succesul primei traduceri

În culise, la ODEON. Cui i-e frica de Virginia Woolf?
Program integral Ceaikovski, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”

Premieră la TVR1: serialul polițist BLOCHIN: LA GRANIŢA LEGII

Stagiune online, în programul Operei Naționale București din luna aprilie
Când muzica clasică întâlneşte jazz-ul, la Casa Artelor Dinu Lipatti

LONDRA. „Romanian Classics in English”, serie de evenimente dedicate lui Liviu Rebreanu odată cu traducerea romanului Ciuleandra

Anul Beethoven la Filarmonica „George Enescu“. Trio Affresco și șapte dintre simfoniile beethoveniene (IV). Recital cameral fără public

Invitație la lectură. Mănâncă sănătos, fă mișcare, gestionează stresul, iubește mai mult!
