Netflix își va scumpi abonamentele
Platforma de streaming video Netflix, care a investit masiv în ultimii ani pentru a-şi dezvolta conţinuturi proprii, a anunţat marţi creşterea preţurilor pentru toate abonamentele sale din Statele Unite şi din diverse ţări din America de Sud.
Posesorii celor mai populare dintre abonamentele Netflix, ce permit vizionarea unor producţii video în format HD pe două dispozitive simultan, vor trebui de acum să plătească 12,99 dolari pe lună, în loc de 10,99 dolari pe lună.
Abonamentul de bază din oferta Netflix va creşte de la 7,99 dolari la 8,99 dolari, iar abonamentul extensiv, ce permite vizionarea simultană a unui conţinut pe patru ecrane în format HD, va costa 15,99 de dolari, în loc de 13,99 de dolari pe lună.
Această nouă tarifare are loc în contextul în care platforma americană a investit masiv în ultimii doi ani pentru ameliorarea ofertei sale de programe şi pentru a atrage noi abonaţi pe plan internaţional, în faţa concurenţei reprezentate de ofertele HBO, Hulu şi Amazon.
Însă, potrivit Reuters, acea decizie a condus la creşterea datoriei pe termen lung a companiei Netflix, care s-a dublat şi a ajuns la 6,5 miliarde de dolari în 2017, după ce se situa în jurul valorii de 3,36 miliarde de dolari în 2016.
Experţii se aşteaptă la o datorie de 8,83 miliarde de dolari în 2018, potrivit lui Daniel Morgan, senior manager de portofoliu în cadrul Synovus Trust Co, ce deţine 15.019 de acţiuni Netflix. Platforma online îşi va anunţa rezultatele financiare trimestriale în cursul zilei de joi.
Compania americană a dezvoltat o gamă de produse video create special pentru Netflix, precum serialele "Stranger Things", "The Crown" şi "Orange Is The New Black", dar şi lungmetrajul "Roma", regizat de mexicanul Alfonso Cuaron, care s-a impus la gala Globurilor de Aur la două categorii - "cel mai bun film străin" şi "cel mai bun regizor".
Noile tarife se vor aplica tuturor abonaţilor din Statele Unite, dar şi acelora care plătesc în dolari în America de Sud şi în regiunea Mării Caraibilor (Barbados şi Belize, de exemplu). Măsura va avea efecte imediate pentru noii clienţi şi va fi implementată în lunile următoare pentru persoanele deja abonate la acest serviciu online.
AGERPRES

Ştiri din .ro
A fost ziua lui Eminescu. Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie 2021

Magdalena Popa Buluc în dialog cu George Banu: „Covid-ul afectează nu doar plămânii, ci și… spiritul”

Profesorul şi violoncelistul Marin Cazacu a primit ordinul „Meritul Cultural” în numele Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”

Eveniment online de excepție dedicat Zilei Culturii Naționale
România văzută de Eminescu. Despre școală, biserică, parlament, cultură, armată, fiscalitate, judecători, imigranți, americanism

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Televiziunea Română prin numeroase programe speciale ce vor fi transmise pe toate posturile sale

Începe Spectacolul!

TNB, între Bilanţ de pandemie şi perspective pentru un an mai bun

Program online de filme românești pe TIFF Unlimited, de Ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Române
Sibiu – prima destinație din itinerariul expoziției ”Eroii care au făcut Istorie”

De Ziua Culturii Naționale, Teatrelli sărbătorește arta imaginii pe scena lumii, într-o ediție specială dedicată scenografiei în seria „Anotimpurilor dialogului despre teatru cu Octavian Saiu”
Ziua Culturii Naţionale sărbătorită la Televiziunea Română

ZIUA CULTURII NAȚIONALE. Mirel Taloș: „Creativitatea românească ne menține pe harta lumii în orice timpuri“

De Ziua Culturii Naționale - maraton de spectacole lectură, la Teatrul Național Târgu-Mureș
