x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Noi reguli pentru nominalizările la Oscar

Noi reguli pentru nominalizările la Oscar

09 Iul 2010   •   00:00

Academia de film americană a anunţat că, începând din 2011, vor exista cinci pelicule nominalizate la categoria "cele mai bune efecte vizuale", faţă de trei, cum a fost până anul acesta.



Această regulă nouă şi o revizuire a definiţiei lungmetrajelor de animaţie au fost anunţate joi, într-un comunicat emis de Academia de film americană.

În fiecare an, membrii din consiliul Academiei de film americane analizează şi uneori revizuiesc regulile care guvernează cursa pentru Oscar, informează hollywoodreporter.com, citat de Mediafax.

Anul acesta, principala modificare se referă la categoria "cele mai bune efecte speciale", unde numărul peliculelor nominalizate este limitat la trei din 1996. Însă din 2011, cinci filme vor fi nominalizate la această categorie.

Totodată, academia a anunţat că filmele de animaţie mai lungi de 40 de minute vor fi eligibile, începând din 2011, la categoria "cel mai bun lungmetraj de animaţie". Potrivit regulamentului anterior, un lungmetraj de animaţie trebuia să aibă o durată de cel puţin 70 de minute pentru a putea fi nominalizat la această categorie. Odată cu această regulă nouă, orice film de animaţie mai lung de 40 de minute va fi eligibil, realizându-se astfel o omogenizare a regulamentului academiei în ceea ce priveşte cerinţele referitoare la durata lungmetrajelor din toate categoriile.

Din 2011, durata tuturor scurtmetrajelor de animaţie, artistice şi documentare nominalizate la Oscar va fi de maximum 40 de minute.

Totodată, academia a anunţat că "motion-capture" nu reprezintă o tehnică de animaţie, stipulând că filmele de animaţie trebuie să fie realizate "frame by frame".

Cea de-a 83-a gală a premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles, pe 27 februarie 2011.

×
Subiecte în articol: film