x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film “Nymphomaniac este primul film în care Lars a renunţat la controlul total”

“Nymphomaniac este primul film în care Lars a renunţat la controlul total”

de Sebastian S. Eduard    |    12 Feb 2014   •   15:38
“Nymphomaniac este primul film în care Lars a renunţat la controlul total”

Actorul suedez Stellan Skarsgard are rolul masculin principal în filmul lui Lars von Trier, Nymphomaniac (2013). Aceasta este a treia colaborare cu regizorul danez, după “Breaking the Waves” în 1996 şi “Melancholia” în 2011. Acum Stellan Skarsgard joacă rolul lui Seligman, un bărbat cam trecut dar încă şarmant, cel căreia “nimfomana” Joe, descoperită bătută groaznic pe o stradă lăturalnică, i se confesează pe parcursul a cinci ore de film.

După părerea lui Stellan Skarsgard, “Nymphomaniac” este primul lungmetrajul al lui von Trier în care danezul a renunţat să mai aibă controlul total. În primele lui filme a ales să controleze totul. “... Şi, tehnic, au fost superbe toate”, completează actorul. “La The Kingdom a renunţat la acest control total. Şi a înţeles că poate obţine mai multă viaţă reală pe ecran dacă lasă actorii liberi. Şi-a petrecut toţi aceşti ani renunţând la propriile instrumente.”

“În toate filmele lui se vede scrisul lui Lars”, crede actorul şi prietenul lui. “Modul lui de a scrie dialogurile, spre exemplu. Un pic... infantile. De parcă ar vorbi nişte copii. I-am şi zis la un moment dat: <>. A recunoscut că da, aşa e. Dacă Melancholia e cel mai romantic film al său, Nymphomaniac este ca şi cum un pictor şi-ar fi aruncat pe pânză toate ideile care i-au trecut vreodată prin cap.”


×