x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Iar nominalizaţii sunt… S-au anunţat favoritii la Premiile Oscar

Iar nominalizaţii sunt… S-au anunţat favoritii la Premiile Oscar

de Sebastian S. Eduard    |    15 Ian 2015   •   16:26
Iar nominalizaţii sunt… S-au anunţat favoritii la Premiile Oscar

“Viaţa este ca o cutie de bomboane de ciocolată. Niciodată nu ştii când poţi să câştigi un Oscar”. Asta a spus, în 1995, Tom Hanks când a urcat pe scenă pentru a primi Premiul pentru rolul său din “Forrest Gump”. Ce-i drept, o dată cu anunţarea nominalizărilor, ieri, cutia de ciocolată a devenit extrem de mică şi de apetisantă. Conţine numai bomboane alese – cade în seama Academiei să stabilească care este cea mai bună “bucăţică”.

Principalele categorii
Cel mai bun film duce în concurs opt pelicule: "American Sniper", de Clint Eastwood, "Birdman", de Alejandro Gonzalez Inarritu, "Boyhood", de Richard Linklater, "The Grand Budapest Hotel", de Wes Anderson, "The Imitation Game", de Morten Tyldum, "Selma", de Ava DuVernay, "The Theory of Everything", de James Marsh, şi "Whiplash", de Damien Chazelle.
Cea mai bună regie va fi stabilită dintre Alejandro Gonzalez Inarritu pentru regia filmului "Birdman", Richard Linklater, pentru "Boyhood", Bennett Miller, pentru "Foxcatcher", Wes Anderson, pentru "The Grand Budapest Hotel" şi Morten Tyldum, pentru "The Imitation Game".

Cea mai bună actriţă ar putea fi Marion Cotillard pentru rolul din "Deux jours, une nuit", Felicity Jones pentru "The theory of everything", Julianne Moore pentru "Still Alice", Rosamund Pike pentru "Gone Girl" sau Reese Witherspoon pentru "Wild".
Cel mai bun actor îi aduce la rampă pe Steve Carell pentru rolul din "Foxcatcher", Bradley Cooper, pentru interpretarea din "American Sniper", Benedict Cumberbatch, pentru "The Imitation Game", Michael Keaton, pentru "Birdman" şi Eddie Redmayne, pentru "The Theory of Everything".

Ceremonie
Candidaţii au fost anunţaţi la Teatrul Samuel Goldwyn din Beverly Hills, într-o ceremonie la care au fost prezenţi actorul Chris Pine, regizorii J.J. Abrams şi Alfonso Cuaron, precum şi preşedinta Academiei de la Hollywood, Cheryl Boone Isaacs.

Producătorii celei de-a 87-a ediţii a premiilor Oscar, Craig Zadan şi Neil Meron, au decis ca, de această dată, să se anunţe în direct cele toate cele 24 de categorii de premii, spre deosebire de anii anteriori, când se comunicau în direct doar nominalizările pentru categoriile cele mai importante, restul fiind difuzate pe internet sau distribuite pe hârtie jurnaliştilor acreditaţi la eveniment.
Premierele de Oscar au fost sau vor fi prezente şi în România. “American Sniper” are premiera pe 30 ianuarie, ca şi “The Imitation Game”. “Birdman” intră chiar în acest week-end, “Boyhood” e programat pe 6 februarie, “The Grand Budapest Hotel” a avut deja premiera. “The Theory of Everything” şi “Selma” nu au fost încă programate”

Gala premiilor Oscar va avea loc la 22 februarie, la Teatrul Dolby din Hollywood, cu începere de la ora 00:00 GMT.

×