x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Phineas şi Ferb apar în Războiul Stelelor. Forţa fie cu ei!

Phineas şi Ferb apar în Războiul Stelelor. Forţa fie cu ei!

de Sebastian S. Eduard    |    26 Sep 2014   •   13:47
Phineas şi Ferb apar în Războiul Stelelor. Forţa fie cu ei!

Dacă simţiţi nevoia de puţină aventură, în acestă seară, de la 20:45 şi sâmbătă, 27.09 la 11:30, Disney Channel difuzează un episod cu totul special din “Phineas şi Ferb”. Cei doi se trezesc într-un univers paralel şi se văd implicaţi în Episodul IV: Războiul Stelelor – O nouă speranţă. Prilej de amuzament, aventuri incredibile şi reîntâlniri cu Luke Skywalker, Dart Vader, Han Solo, R2D2 şi evident cu Phineas şi Ferb. Noi am stat de vorba cu unul dintre cei doi creatori ai serialului Jeff ‘Swampy’ Marsh pentru detalii din interior…

Cum ai descrie episodul Phineas si Ferb: Razboiul Stelelor?
Suntem foarte entuziasmati despre episodul special Razboiul Stelelor mai ales ca este diferit de toate celelalte productii inspirate de Razboiul Stelelor. Am creat o poveste paralela in cadrul careia Phineas si Ferb fac parte chiar din povestea initiala Razboiul Stelelor, doar ca in filmul original nu au fost surprinsi de camera. Povestea noastra se situeaza in Episodul IV: O Noua Speranta– in care intervin Phineas, Ferb si restul gastii.

In povestea noastra, Phineas si Ferb sunt vecini cu Luke Skywalker pe planeta Tatooine. Sunt foarte fericiti acolo, mai ales ca este o planeta cu doi sori! Nu vor sa plece sau sa porneasca in aventuri dar se intersecteaza cu R2-D2 si lucrurile iau o alta directie. Phineas si Ferb au nevoie de un pilot, asa ca o angajeaza pe Isabella. Pilotul Isabella este capitanul Centennial Chihuahua si unul dinre rivalii lui Han Solo. Ea ii ajuta pe baieti in mega misiunea lor de a salva planeta!

Oare Phineas si Ferb o vor intani pe Leia, pe Luke si pe restul personajelor clasice din Razboiul Stelelor in aceasta poveste?
Perry va interactiona cu Leia. Phineas si Ferb il intalnesc pe Luke. Isabella sta de vorba cu Han Solo. Ea foarte amuzant sa ii vezi pe toti pe acelasi ecran!

Cine a venit cu ideea aventurii Razboiul Stelelor?
Avem o super echipa de scenaristi si graficieni pentru serialul Phineas si Ferb. Cand am auzit ca vom face un episode special Razboiul Stelelor, ne-am adunat cu totii sa ne punem la un loc ideile. Cred ca a fost ideea unuia dintre scenaristii nostri ca personajele serialului nostru sa apara in conflictul principal al filmului original. Ne-a placut ideea, asa ca am agreat sa construim in jurul ei.

De cate ori a trebuit sa revezi Episodul IV: O Noua Speranta din Razboiul Stelelor in perioada de documentare?

Toata echipa a urmarit filmul de cateva ori, dar avem printre noi niste super fani care stiau filmul pe de rost. Avem un tip in echipa care nu numai ca stie toate tipurile de creaturi din faimoasa scena Cantina, dar le stie chiar si numele! Cu siguranta am avut echipa potrivita!

Cat de apropiata este povestea acestui episode special fata de povestea Episodului IV: O Noua Speranta din Razboiul Stelelor?
Avem aceeasi povste, doar ca o parte din scenele noastre sunt mai lungi. Ne-am uitat indeaproape la fiecare detaliu din film, caci ne-am dorit sa fie perfect. La un moment dat, Phineas o salveaza pe Candace care este pe Steaua Mortii si in fundal ii poti vedea pe Luke si Leia trecand. Unul dintre colegii nostri a vizionat scena originala de sute de ori ca sa se asigure ca Luke si Leia trec exact in acelasi mod.

Cat de mult iti place saga Razboiul Stelelor?

Sunt un super fan al productiilor Razboiul Stelelor. Sunt fan de cand ma stiu. Preferatele mele sunt primele trei filme. Sa fiu sincer, inca nu imi vine sa cred ca am voie sa ma joc cu aceste personaje, in universul din Razboiul Stelelor. E fantastic!

Care este personajul tau preferat din Razboiul Stelelor?

Imi place Obi-Wan Kenobi. Cred ca este extraordinar. Imi place mult si povestea personajului si imi place ce sustine. Obi-Wan e cel mai tare!

Cum a fost sa lucrezi cu Lucasfilm pentru acest proiect?
A fost super. Cei de la Lucasfilm au fost grozavi. Le-am aratat episodul nostru realizat cu Marvel, productie de care sunt tare mandru si cred ca astfel le-am demonstrat ca pot avea incredere ca o sa le respectam personajele. A fost important pentru noi sa nu incalcam regulile lumii din lumea lor si ne-am dorit sa facem acest lucru si pentru Razboiul Stelelor.

Cum a fost intalnirea cu echipa Lucasfilm?
A fost minunat. In timpul primei noastre intalniri, au spus, “Hey, arata super. Faceti-va de cap. Faceti ce vreti. Aratati-ne cum ii veti anima si o sa va spunem daca este ceva ce nu ne place– dar nu estimam ca va trebui sa schimbam ceva.” Noi toti din echipa suntem fani Razboiul Stelelor si am avut mare grija de personaje, asa ca au stiut ca povestea este in siguranta in mainile noastre. Daca Luke ar fi rostit un cuvant care nu era la locul lui, cel putin cinci oameni din echipa noastra ar sari in sus si ar spune, “Luke nu ar folosi niciodata acest cuvant. Niciodata! Sa-l schimbam.”

Acest episod din Razboiul Stelelor va fi oare si pe placul celor care nu sunt fani ai productiei originale?
Bineinteles! Ce e foarte tare este ca nu trebuie sa fii fan Razboiul Stelelor ca sa iti placa acest episod special. L-am aratat mai multor tipuri de oameni si a fost pe placul tuturor pana acum. Multi dintre oameni stiu despre existenta Razboiului Stelelor, insa nu toti sunt mari fani. Phineas si Ferb: razboiul Stelelor este o noua poveste amuzanta de sine statatoare. Nu va lasati intimidati de Razboiul Stelelor in titlu! Este un super episod din Phineas si Ferb.
 

×