x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actorul Edward Norton a descoperit că este rudă cu prințesa indiană Pocahontas. „Este într-adevăr cea de-a 12-a străbunică a ta”

Actorul Edward Norton a descoperit că este rudă cu prințesa indiană Pocahontas. „Este într-adevăr cea de-a 12-a străbunică a ta”

de Razvan Voiculescu    |    05 Ian 2023   •   16:43
Actorul Edward Norton a descoperit că este rudă cu prințesa indiană Pocahontas. „Este într-adevăr cea de-a 12-a străbunică a ta”
Sursa foto: Hepta

Actorul american Edward Norton, în vârstă de 53 de ani, a descoperit că Pocahontas din viața reală, fiica romantică și mitologizată din secolul al XVII-lea a şefului de trib Powhatan, este a 12-a sa străbunica.

Vedeta din Fight Club a aflat despre legătura sa de familie cu femeia care s-a căsătorit cu colonistul din Virginia, John Rolfe, în episodul de marți al emisiunii de istorie genealogică PBS „Finding Your Roots”.

Pocahontas este într-adevăr cea de-a 12-a străbunică a ta”, a aflat actorul Edward Norton de la istoricul Henry Louis Gates Jr., gazda emisiunii.

Cei doi s-au căsătorit pe 5 aprilie 1614 în Jamestown, Virginia, când William Shakespeare era încă în viață. Pocahontas a murit câțiva ani mai târziu, în martie 1617, în Gravesend, Anglia, în timp ce John Rolfe a murit în jurul lunii martie 1622, a explicat Gates, potrivit CNN.

„Te face doar să realizezi ce mică... bucată din întreaga poveste umană ești”, a remarcat Norton în urma revelației.

Pocahontas i-a întâmpinat pe coloniști englezi în SUA actuale la începutul secolului al XVII-lea. Legenda spune că ea i-a salvat viața căpitanului John Smith, oprindu-i execuția punându-și capul peste al lui.

Spectacolul, care urmărește istoriile ancestrale ale celebrităților, a mai descoperit că al treilea străbunic al lui Norton, John Winstead, deținea o familie de sclavi, inclusiv un bărbat de 55 de ani, o femeie de 37 de ani și cinci fete tinere, în vârstă. 4, 6, 8, 9 și 10.

Toată lumea ar trebui să se simtă inconfortabil cu ele. Când citești «Sclav, vârsta de 8 ani», îți vine să mori”, a mai declarat actorul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: edward norton pocahontas