x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Prin lumea largă

Prin lumea largă

de Sebastian S. Eduard    |    16 Oct 2010   •   00:00
Prin lumea largă

Un film important, inspirat dintr-o carte importantă. O actriţă de primă mărime - Julia Roberts - şi o autoare care a devenit celebră în urma lansării volumului. Doamnelor şi domnilor: "Mănâncă, roagă-te, iubeşte".

Filmul este în acelaşi timp o metaforă şi un jurnal de călătorie; el spune povestea Lizei Gilbert (Julia Roberts), o femeie modernă pornită într-un periplu prin lumea largă, de-a lungul căruia speră să se regăsească şi să se împace cu sine.

Aflată la răscruce de drumuri, după divorţ, Gilbert îşi ia un an de pauză de la slujbă şi, ca niciodată, se decide să evadeze din viaţa sa obişnuită şi confortabilă, riscând totul numai pentru a-şi schimba viaţa.

În timpul călătoriei sale prin locuri exotice minunate, ea se bucură de experienţe simple, cum ar fi să mănânce preparate italieneşti în Italia, să se roage în India şi, la final, să se bucure în mod neaşteptat de pacea şi echilibrul unei iubiri în Bali.

Inspirată după o poveste adevărată, producţia "Mănâncă, roagă-te, iubeşte" dovedeşte că există mai multe feluri în care poţi să rupi monotonia ducându-te să vezi lumea.

Columbia Pictures prezintă o producţie în care joacă Julia Roberts, James Franco, Richard Jenkins, Viola Davis, Billy Crudup şi Javier Bardem.  Regia îi aparţine lui Ryan Murphy. Producătorii exe¬cutivi sunt Brad Pitt, Stan Wlodkowski şi Jeremy Kleiner.

UN BEST-SELLER...
Devenită rapid best-seller New York Times şi best-seller al Asociaţiei Librarilor Americani, această carte apărută în 2006 (la noi, la Editura Humanitas) este perfect rezumată de însuşi subtitlul său: "One Woman's Search for Everything through Italy, India and Indonezia" (O femeie caută lucrurile cu adevărat importante în Italia, India şi Indonezia). Volumul s-a vândut până acum în peste 5 milioane de exemplare. Autoarea lui, Elizabeth Gilbert, trăieşte alternativ în Statele Unite şi Brazilia.




NOU PE DVD
Singuraticul

Ben Kalmen (Michael Douglas) este un om de afaceri din New York, fost deţin'tor al unui lanţ de dealeri auto, care nu doar c' şi-a ruinat afacerile în urma unor jocuri indiscrete, dar şi-a destr'mat şi mariajul. Încercând s' se repun' pe picioare, acesta se împrie¬te¬neş¬te cu o frumoas' femeie de afa¬ceri, Jordan (Mary-Louise Parker). Lucrurile se complic' în momentul în care Ben Kalmen începe o relaţie cu fiica acesteia, riscând s' piard' orice şans' de a se restabili financiar.

Jonah Hex
Jonah Hex (Josh Brolin) este un ucigaş profesionist, a c'rui principal' abilitate este aceea de a g'si pe oricine, indiferent cât de bine ar reuşi s' se ascund'. Dup' ce a câştigat lupta cu moartea, asupra acestuia planeaz' o serie de mituri dintre cele mai ciudate. Cum leg'tura sa cu lumea de dincolo este mai mult decât un simplu zvon, la sfârşitul secolului al XIX-lea, armata SUA i-a solicitat acestuia ajutorul. Tot ce trebuia s' fac' pentru a-şi redobândi libertatea era s' îl captureze pe preotul voodoo Quentin Turnbull.

×
Subiecte în articol: film