x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Proiecție de film în cadrul expoziției Apocalipsa Elefantului Alb

Proiecție de film în cadrul expoziției Apocalipsa Elefantului Alb

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Aug 2021   •   12:34
Proiecție de film în cadrul expoziției Apocalipsa Elefantului Alb

Apocalipsa Elefantului Alb, expoziția care aduce împreună mai multe de 40 de artiști din România și din străinătate, continuă activitățile în săptămânile care urmează cu o serie de ateliere, intervenții artistice și tururi ghidate ale căror scop este de a trage un semnal de alarmă asupra intervenției distructive a omului asupra naturii. 

Alături de proiectul B/U, aflat la a șasea ediție, eveniment construit în acest an în jurul expoziției Apocalipsa elefantului alb , artiștii vor susține screening-uri, prezentări, ateliere, tururi ghidate alături de echipa curatorială și discuții libere cu organizațiile implicate în activități comunitare pe teme legate de conservarea mediului, reciclare, protecția animalelor.

Astfel, primul eveniment din cadrul acestei colaborări va avea loc joi, ora 20.00 – o proiecție a filmului Natura Umană, care va avea loc în curtea Comenduirii Garnizoanei Timișoara. Proiecția va fi precedată de o discuție cu regizorul și cu producătorul filmului – Eduard Nistru.

Natura Umană este primul documentar românesc care explorează relația dintre om, animale și natură. Documentarul își propune să ridice mai multe întrebări privitoare la interacțiunea noastră cu animalele și cu mediul înconjurător. Ce responsabilități avem față de animale? Cu ce prejudecăți legate de alimentație ne confruntăm în societate? Cum afectează exploatarea animalelor mediul și sănătatea umană și ce soluții avem la îndemână? Filmul mai reușește și să aducă în fața noastră, după 2 ani de investigații și interviuri cu artişti, medici nutriționiști, filosofi, politicieni, sportivi, activiști sau oameni simpli, experiența și poveștile de viață ale acestora, toate cuprinse într-un documentar captivant care va prezenta lumea așa cum o știm într-un mod unic.

Au participat: Paula Seling, Deliric, Remus Cernea, Andrei Roșu, Marius Mitrache, Liviu Deacu, Gigi Ghinea, Doina Badea, Paul Sandu, Bogdan Gioară, Corina Zugravu, Sorin Dumitru, Anca Georgescu, Katharina Häni, Nicușor Popa, Iulia Moroșanu, Ana Maria Voicu.

Scris, produs și regizat de: Eduard Nistru și Diana Musca
Cameramani: Diana Musca, Eduard Nistru, François Carreau
Sound Design și Muzica: Daria Someșan
Color Grading: Tobi Heil
Animații: Iulia Vicol și Octavian Ristici
Producător Executiv: Eduard Nistru

 

 

×