x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Regizorul celebrului film Bonnie şi Clyde a decedat

Regizorul celebrului film Bonnie şi Clyde a decedat

30 Sep 2010   •   00:00

Regizorul american Arthur Penn, căruia cinematografia îi datorează filmul "Bonnie şi Clyde" (1967), a murit marţi noapte la New York, la vârsta de 88 de ani, a informat un apropiat al artistului, citat de cotidianul Le Monde.





El "a adus sensibilitatea cinematografiei europene din anii 1960 în a şaptea artă din Statele Unite" şi "a deschis calea generaţiei de regizori americani din anii 1970", printre care Martin Scorsese şi Francis Ford Coppola, apreciază în cotidianul New York Times scenaristul şi regizorul Paul Schrader.

Povestea perechii de gangsteri Bonnie Parker şi Clyde Barrow - "sunt tineri, îndrăgostiţi şi ucid" -, avându-i ca interpreţi pe Warren Beatty şi Faye Dunaway, a avut succes în lumea întreagă.

Actor de teatru în tinereţe, Arthur Penn a început să regizeze la televiziune. A trecut la marele ecran în 1958, cu filmul "The Left-Handed Gun", în care Paul Newman îl interpreta pe Billy the Kid. Arthur Penn, fratele mai mic al celebrului fotograf Irving Penn (1917 - 2009), a regizat şi "Little Big Man" în 1970 şi "Missouri Breaks" în 1976.

×
Subiecte în articol: film