x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Regizorul Ioan Cărmăzan: Sergiu Nicolaescu, regizorul care mi-a fost și un foarte bun prieten, ar merita un film artistic despre viața lui

Regizorul Ioan Cărmăzan: Sergiu Nicolaescu, regizorul care mi-a fost și un foarte bun prieten, ar merita un film artistic despre viața lui

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2024   •   17:15
Regizorul Ioan Cărmăzan: Sergiu Nicolaescu, regizorul care mi-a fost și un foarte bun prieten, ar merita un film artistic despre viața lui

Regizorul Ioan Cărmăzan vrea să realizeze un film despre viața și contribuția remarcabilă a marelui actor și regizor Sergiu Nicolaescu. Inspirat de devotamentul lui Nicolaescu pentru cinematografie, Cărmăzan vizează să redea povestea și impactul acestuia asupra lumii filmului.

Disputele și neînțelegerile care au urmat după trecerea lui Sergiu Nicolaescu în neființă, în data de 3 ianuarie 2013, au creat tensiuni între cei apropiați ai regizorului. În special, regizorul Ioan Cărmăzan și văduva lui Nicolaescu, Dana Nicolaescu, au avut divergențe inițiale legate de realizarea filmului despre viața acestuia.

Cu toate acestea, după un timp, Cărmăzan și Dana Nicolaescu au reușit să depășească diferențele și să găsească un teren comun. Astfel, regizorul a primit aprobarea necesară pentru a începe munca la proiectul său, obținând undă verde pentru a aduce la viață povestea cinematografică a lui Sergiu Nicolaescu.

„Am început deja munca. Se caută interviuri video, imagini, fotografii. Aceste lucruri nu se fac deloc ușor. Trebuie realizate și interviuri cu artiștii care l-au cunoscut, cu cei care încă mai sunt în viață, pentru povești și amintiri despre inegalabilul Sergiu Nicolaescu", a declarat Cărmăzan.

Cu privire la alegerea actorului pentru a interpreta rolul principal al lui Sergiu Nicolaescu, regizorul consideră că Dan Bittman, solistul trupei Holograf, este cea mai potrivită alegere din toți artiștii din România.

„Sergiu Nicolaescu, regizorul care mi-a fost și un foarte bun prieten, ar merita un film artistic despre viața lui. A fost un om care a trăit doar pentru film! A realizat peste 60 de filme, un adevărat record în cinematografia românească", a subliniat Ioan Cărmăzan în exclusivitate pentru Playtech Știri.

×
Subiecte în articol: Sergiu Nicolaescu Ioan Cărmăzan