x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Regizorul „Narcos” revine cu un serial despre corupția din Brazilia

Regizorul „Narcos” revine cu un serial despre corupția din Brazilia

16 Mar 2018   •   13:13
Regizorul „Narcos” revine cu un serial despre corupția din Brazilia

După succesul extraordinar al "Narcos", regizorul brazilian José Padilha revine pe Netflix cu un serial despre amplul scandal de corupţie care îi zguduie ţara, relatează AFP. 

"O Mecanismo" (Mecanismul), ale cărui prime opt episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming video la 23 martie, este o ficţiune inspirată din operaţiunea şi ancheta tentaculară care a început în urmă cu patru ani şi care a dus la arestarea a zeci de oameni politici. 

"În Brazilia, corupţia este ceva logic, face parte din structura politică. Este norma", a afirmat José Padilha joi, în cadrul unei conferinţe de presă de la Rio de Janeiro. 

"Mecanismul nu are ideologie, el operează la fel de bine în guvernele de dreapta şi de stânga", a adăugat el. 

În serial, ficţiunea ajunge destul de repede din urmă realitatea, cu nume abia schimbate. 

Astfel, principalele două companii din centrul scandalului sunt "Petrobrasil" şi "Miller & Brecht", referiri abia voalate la compania petrolieră de stat Petrobras şi la gigantul brazilian din construcţii Odebrecht. 

În viaţa reală, Odebrecht şi alte firme majore au trucat sistematic licitaţiile publice, în special cele legate de Petrobras, mituindu-i pe liderii politici şi alimentând cu bani negri partidele politice. 

José Padilha a abordat deja tema corupţiei în cinema, cu pelicula "Tropa de Elite", al cărei sequel - "Tropa de Elite 2: O Inimigo Agora e Outro" - vorbeşte despre oamenii politici de la Rio de Janeiro care primesc mită de la traficanţii de droguri şi de la membrii miliţiilor paramilitare. 

Regizorul a intrat în atenţia Netflix tocmai prezentând viaţa cotidiană a unui corp de elită din poliţia braziliană în aceste două filme din 2007 şi 2010. 

Platforma americană i-a încredinţat în 2015 serialul "Narcos", care povesteşte ascensiunea şi căderea imperiului drogurilor al columbianului Pablo Escobar.

AGERPRES

×