x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film RESPECT, filmul ​​despre viața legendarei artiste Aretha Franklin, în avanpremieră la ANONIMUL IIFF

RESPECT, filmul ​​despre viața legendarei artiste Aretha Franklin, în avanpremieră la ANONIMUL IIFF

de Magdalena Popa Buluc    |    03 Aug 2021   •   22:59
RESPECT, filmul ​​despre viața legendarei artiste Aretha Franklin, în avanpremieră la ANONIMUL IIFF

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL prezintă cu două zile înaintea premierei mondiale RESPECT, filmul consacrat reginei muzicii soul Aretha Franklin, având-o ca protagonistă pe Jennifer Hudson. Proiecția va avea loc miercuri, 11 august, și va fi precedată de concertul “Luiza Zan sings Aretha Franklin”.

 

RESPECT, proiectat la ANONIMUL IIFF prin amabilitatea Forum Film, prezintă viaţa legendarei artiste Aretha Franklin, din copilărie până la perioada de glorie. Aretha Franklin, care a murit în august 2018, la vârsta de 76 de ani, a participat iniţial activ la dezvoltarea proiectului. Artista se gândea încă de la finalul anilor 1980 la o adaptare cinematografică a cărţii biografice "Aretha: From These Roots".

Laureată cu un premiu Oscar pentru rolul din „Dreamgirls” (2006), Jennifer Hudson (38 de ani) a fost aleasă de însăși Aretha Franklin pentru a-i juca rolul, cu puțin înainte de dispariția acesteia. Semnat de Liesl Tommy, RESPECT îi include în distribuţie pe Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron, Tituss Burgess, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Skye Dakota Turner, Tate Donovan şi Mary J. Blige.

 

 

Luiza Zan, una dintre cele mai cunoscute interprete de jazz din România, va susține un concert dedicat Arethei Franklin înainte de proiecția filmului, în Green Dolphin Camping miercuri, 11 august, de la ora 21.00.

 

Accesul la toate proiecțiile din cadrul festivalului este gratuit. Pentru proiecțiile care au loc în Complexul Cinema Green Village, accesul este condiționat de deţinerea unui bilet cu valoare 0, care asigură rezervarea locului la proiecție și care poate fi achiziționat de pe platforma Eventbook.ro cu 24 de ore înainte de începerea proiecțiilor, începând cu ora 11.00, inclusiv pentru prima zi de festival, 9 august. Comenzile sunt limitate la 4  bilete/adresă email.

 

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL are loc între 9 și 15 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunări. Programul ANONIMUL 2021 cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, o competiție de lungmetraj, precum și proiecții de film de lungmetraj și scurtmetraj în afara competițiilor, urmate de întâlniri și dialoguri între cineaști și public.

 

 

 

 

 

×