x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Să moară Vincent! / Vincent doit mourir: un thriller absurd despre violența socială și relațiile umane, din 20 septembrie în cinematografe

Să moară Vincent! / Vincent doit mourir: un thriller absurd despre violența socială și relațiile umane, din 20 septembrie în cinematografe

de Magdalena Popa Buluc    |    17 Sep 2024   •   10:00
Să moară Vincent! / Vincent doit mourir: un thriller absurd despre violența socială și relațiile umane,  din 20 septembrie în cinematografe

„Să moară Vincent!” / „Vincent doit mourir”, regizat de Stéphan Castang, este un thriller captivant care combină horrorul cu umorul negru, explorând frica și alienarea din viața modernă. Vincent, un bărbat obișnuit, devine dintr-o dată ținta unor atacuri inexplicabile din partea celor din jur. Singura lui opțiune este să fugă și să supraviețuiască. Filmul, distribuit de Independența Film, are premiera pe 20 septembrie în cinematografe.

Atacurile împotriva lui Vincent, de la colegi de birou la necunoscuți, se transformă rapid într-o vânătoare în masă. Fără nicio explicație, fiecare zi devine o luptă pentru viață.

Prin regia atentă a lui Stéphan Castang și scenariul plin de nuanțe al lui Mathieu Naert, filmul provoacă spectatorii să se gândească la cum fricile noastre cotidiene pot escalada în situații de necontrolat. Inspirat de regizori ca John Carpenter sau George A. Romero, Castang a creat un film despre paranoia, despre frica de „celălalt” și despre modul în care agresiunile cotidiene pot distruge legăturile umane.

„Nevoia de a iubi și de a ne îmbrățișa poate fi o formă de evadare din haosul vieții, dar doar dacă nu suntem orbiți de propria noastră violență.”, spune regizorul Stéphan Castang, care explică că a fost motivat să facă acest film deoarece își dorea să exploreze cum violența gratuită poate transforma relațiile umane și să vorbească despre o lume în care individul devine din ce în ce mai izolat.

Karim Leklou vine o performanță impresionantă în rolul lui Vincent. Descris de regizorul Stéphan Castang ca fiind „blând și brutal, înfricoșător și frumos”, Leklou surprinde cu măiestrie transformarea unui om obișnuit într-un supraviețuitor într-o lume absurdă. Leklou și-a făcut debutul în Un Prophète (2009) și a fost nominalizat la César pentru Cel Mai Bun Tânăr Actor pentru rolul din Le Monde est à toi (2018). Printre filmele sale recente se numără Bac Nord și seria Hippocrate, care i-au consolidat statutul de actor versatil.

Stéphan Castang, actor și regizor cu o experiență îndelungată în teatru și scurtmetraje, debutează în lungmetraj cu Să moară Vincent!, după succesul scurtmetrajelor sale premiate precum Panthéon Discount și Finale. Cu o abilitate unică de a combina comedia neagră cu profunzimea dramatică, Castang își aduce viziunea distinctă în acest film despre alienare și violență.

„Să moară Vincent!” are premiera în cinematografe din 20 septembrie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×