x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Sabia cu laser a lui Luke Skywalker, scoasă la licitaţie

Sabia cu laser a lui Luke Skywalker, scoasă la licitaţie

04 Dec 2018   •   13:44
Sabia cu laser a lui Luke Skywalker, scoasă la licitaţie

Sabia cu laser a lui Luke Skywalker din primul film al seriei ''Star Wars'', unul dintre cele mai emblematice elemente de recuzită folosite în filme, va fi scoasă la licitaţie săptămâna viitoare în Los Angeles şi s-ar putea vinde pentru 200.000 de dolari. 
Licitatorul Profiles in History a anunţat că scoate, de asemenea, la vânzare alte 25 de obiecte din colecţia ''Star Wars'', printre care şi o cască originală, neagră, de pilot din trupele TIE din primul film, realizat în 1977, care ar putea obţine până la 300.000 de dolari. 
Filmele din seria ''Star Wars'' au avut încasări de miliarde de dolari în lumea întreagă, iar costumele şi accesoriile din saga SF pot obţine sume impresionante la licitaţie. 
Un robot R2-D2 folosit în filmul din 1977 s-a vândut în 2017 la licitaţie contra sumei de 2,76 de milioane de dolari, iar o altă sabie cu laser folosită de Skywalker a obţinut 450.000 de dolari anul trecut. 

Licitaţie pentru colecţionari 
Profiles in History spune că licitaţia de săptămâna viitoare este unică pentru colecţionarii de obiecte Star Wars. 
Sabia care va fi scoasă la licitaţie a fost folosită de actorul Mark Hamill, care l-a întruchipat pe tânărul Skywalker în ''Star Wars: A New Hope'', şi a fost creată de scenograful laureat al premiului Oscar, Roger Christian. 
Într-o scrisoare care însoţeşte licitaţia, scenograful descrie cum a confecţionat sabia, una dintre cele aproximativ cinci astfel de arme folosite în primul film, "folosind orice material pe care l-am putut procura în vremurile acelea". 
Profiles in History spune că estimarea sumei care va fi obţinută este prudentă, dar că rezultatul ar putea depăşi cu uşurinţă vânzarea din 2017. 
Obiectele din seria ''Star Wars'' vor fi scoase la vânzare în cadrul unei licitaţii organizate în intervalul 11-14 decembrie, la Los Angeles.
Alte loturi includ o cameră cu efecte vizuale, proiectată de compania regizorului George Lucas, Industrial Light and Magic, care a fost folosită în ''The Empire Strikes Back'', ''Raiders of the Lost Ark'', ''E.T.'' şi alte succese hollywoodiene. Camera ar putea obţine 150.000 de dolari.
O pereche de mâini robotice C-3PO folosite în ''Return of the Jedi'' este estimată la o sumă cuprinsă între 40.000 şi 60.000 de dolari, iar o cască Stormtrooper, care a apărut în filmul din 2015, ''Star Wars: The Force Awakens'', semnată de principalii membri ai distribuţiei, este estimată la o sumă cuprinsă între 80.000 şi 120.000 de dolari.

Sursa: Agerpres 

×
Subiecte în articol: luke skywalker star wars