x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Sahia film 1,2 milioane de euro fără TVA pentru un "autovehicul cu destinaţie specială"

Sahia film 1,2 milioane de euro fără TVA pentru un "autovehicul cu destinaţie specială"

09 Iul 2010   •   00:00

Studioul cinematografic Sahia Film, care funcţionează în subordinea Ministerului Culturii, vrea să cumpere un "autovehicul cu destinaţie specială", cu o valoare estimată la 1,2 milioane de euro fără TVA, potrivit unui anunţ de intenţie publicat recent. În mod concret, Studioul cinematografic Sahia Film, o societate cu capital integral de stat, care are ca obiect de activitate producţia cinematografică, a anunţat pe 6 iulie că achiziţionează un autovehicul cu destinaţie specială. Tipul de contract este "furnizare", locul principal de livrare a autovehiculului fiind sediul Sahia Film, respectiv Bulevardul Aviatorilor 106, Sector 1, Bucureşti. Valoarea estimată a contractului este de 1.200.000 de euro, fără TVA. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 12 iulie 2010.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Sahia Film au spus că autovehiculul cu destinaţie specială este unul pe care trebuie să fie instalat un car de televiziune. "Ne trebuia un car de televiziune, pentru că vrem să dezvoltăm producţia de filme documentare", au spus reprezentanţii Sahia Film. Aceştia au precizat că banii alocaţi pentru achiziţionarea acestui autovehicul cu destinaţie specială nu sunt de la bugetul de stat, ci "din alte surse".

Sahia Film este o societate comercială, care funcţionează din 2003 în subordinea Ministerului Culturii, când a fost transferată de la Centrul Naţional al Cinematografiei. La momentul preluării de Ministerul Culturii, Sahia Film avea datorii către bugetul de stat de aproximativ 1 milion de lei. Totuşi, în 2006, ministrul Culturii de la momentul respectiv, Adrian Iorgulescu, spunea că societatea nu mai are datorii.

Potrivit site-ului instituţiei, în prezent, studioul cinematografic Sahia Film "încearcă să-şi completeze seria activităţilor prin elaborarea de noi proiecte" şi "a fost reluată producţia de filme documentare şi, prin extinderea capacităţii tehnice, producţia de emisiuni de televiziune".

×
Subiecte în articol: film