x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film “Saving Mr Banks”: cel mai aşteptat film al începutului de an

“Saving Mr Banks”: cel mai aşteptat film al începutului de an

de Sebastian S. Eduard    |    07 Ian 2014   •   17:07
“Saving Mr Banks”: cel mai aşteptat film al începutului de an

Wow! În week-end nu trebuie să ocolim sala de cinematograf, pentru că are loc premiera celui mai aşteptat film al începutului de an. “Saving Mr. Banks/ Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii” este o producţie care trebuie pusă pe “lista scurtă” dacă vreţi să vă duceţi măcar de cinci ori la cinamatograf în acest an.

Este povestea din spatele poveştii. V-aţi întrebat vreodată dacă şi ce poveste există în spatele filmului “Mary Poppins”? Pun pariu că nu!
Când fiica sa l-au pus să promită că va ecraniza cartea lor favorită, "Mary Poppins" a lui P.L. Travers, Walt Disney nu s-ar fi gândit că va avea nevoie de două decenii ca să-şi îndeplinească promisiunea. În eforturile sale de a obţine drepturile, Disney se va lovi de încăpăţânarea autoarei, deloc dispusă să-şi predea iubita dădacă magică Hollywood-ului. Dar la un moment dat situaţia financiară o face să vină în vizită la Los Angeles, pentru a vedea planurile de ecranizare ale lui Walt Disney. Pentru două scurte două săptămâni din 1961, legendarul regizor şi producător se va chinui s-o convingă pe autoare că viziunea sa este cea mai bună pentru aducerea lui Mary Poppins pe marele ecran.

Este un film jucat minunat. Emma Thompson în rolul conservatoarei, morocănoasei, fiţoasei P.L. Travers face unul dintre rolurile carierei (este, dealtfel, nominalizată la Gobul de Aur). Tom Hanks este şi el impecabil. Dincolo de cei doi, muzica dar mai ales povestea fac din “Saving Mr Banks” un minunat film de familie.


×
Subiecte în articol: Tom Hanks emma thompson