x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Scandalul sexual al lui Dominique Strauss-Kahn va fi ecranizat

Scandalul sexual al lui Dominique Strauss-Kahn va fi ecranizat

17 Aug 2015   •   12:51
Scandalul sexual al lui Dominique Strauss-Kahn va fi ecranizat
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Scandalul în care a fost implicat finanţistul francez Dominique Strauss-Kahn va deveni scenariul unui film realizat de studiourile Warner Bros, pentru acest proiect fiind preferat textul scris de Ben Kopit intitulat 'The Libertine' , informează hollywoodreporter.com.

Strauss-Kahn a fost şeful Fondului Monetar Internaţional până în 2011, când a demisionat în urma acuzaţiilor de agresiune asupra unei cameriste. Economistul francez a fost pus în arest la domiciliu, dar cazul s-a destrămat din cauza întrebărilor legate de credibilitatea cameristei. O cauză civilă a fost soluţionată mai târziu printr-o înţelegere în afara justiţiei între Strauss-Kahn şi reclamantă.

Scenariul este descris de hollywoodreporter.com drept o dramatizare amuzantă a scandalului.

Achiziţionarea acestui script de către studiourile Warner Bros este un succes pentru Ben Kopit, care a absolvit recent programul de scriere de scenarii la University of California, Los Angeles (UCLA). El a fost contactat de managerul Jesse Silver de la Mindframe Films, care l-a recomandat agenţiei americane de talente William Morris Endeavor (WME). Contractul a fost semnat imediat, dată fiind forţa scenariului.

Kopit, fiul dramaturgului Arthur Kopit, regizorul şi scenaristul filmului 'Nine' este, de asemenea, student la Universitatea Columbia, precum şi laureat al mai multor concursuri de scenarii.

Jon Gonda de la Warner Bros a adus proiectul în studio, el având reputaţia de a da şanse scenariştilor debutanţi. Surse invocate de hollywoodreporter.com au dezvăluit că preşedintele companiei, Greg Silverman, a citit scriptul în avion şi şi-a dat rapid acordul.

Scandalul iscat în jurul lui Dominique Strauss-Kahn în 2011 a mai fost ecranizat în filmul 'Welcome to New York', dramă regizată de Abel Ferrara în care Gerard Depardieu l-a interpretat pe finanţistul francez, iar actriţa Jacqueline Bisset pe soţia sa din acea vreme, Anne Sinclair, aminteşte hollywoodreporter.com.

×
Subiecte în articol: dominique strauss-kahn scandal sexual