x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Scurtmetraje de Oscar şi Cannes, la Festivalul de Film Next

Scurtmetraje de Oscar şi Cannes, la Festivalul de Film Next

20 Mar 2012   •   13:26

Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Next aduce si in acest an, pe langa scurtmetraje de Oscar si Cannes, intalniri si discutii cu nume importante din cinemaul autohton si international, programe noi, musicaluri sau SF-uri, experimente vizuale si filme scurte multipremiate la festivalurile internationale, citeaza Agerpres.

"Anul acesta cred ca au fost cu totul aproximativ 1.200 de filme trimise pentru a se inscrie in competitie, din peste 50 de tari. Impreuna cu coselectionerul festivalului, Irina Troca, am selectat 27 de titluri', a declarat selectionerul principal al festivalului, Andrei Gorzo, intr-o conferinta de presa sustinuta marti.

Scurtmetrajele din competitie concureaza pentru Trofeul NexT, oferit de Institutul Cultural Roman si Kodak CineLabs Romania, Premiul "Cristian Nemescu' pentru cea mai buna regie, oferit de Institutul Cultural Roman, Premiul "Andrei Toncu' pentru cea mai buna coloana sonora, oferit de Institutul Cultural Roman, Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj romanesc, oferit de Abis Studio etc.
"Proiectia-eveniment Oscar Night face parte si anul acesta din programul Festivalului

International de Film NexT si va prezenta scurtmetrajele nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film in 2012 si castigatorul din 2011', a anuntat Ada Solomon, directorul festivalului.

Festivalul va avea loc intre 28 martie si 1 aprilie la Cinema Scala si Cinema Studio iar seminariile, prezentate de JTI, se vor desfasura la Cafe Verona Carturesti. Spectatorii pot opta intre diferite tipuri de abonamente si bilete iar studentii beneficiaza de pret redus - Festival Pass (100 de lei), abonament 10 proiectii (80 de lei), abonament 5 proiectii (40 de lei).

×