x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Scurtmetrajul Titus & Mirabella- cel mai bun film la Harrogate Film Festival

Scurtmetrajul Titus & Mirabella- cel mai bun film la Harrogate Film Festival

13 Oct 2021   •   10:40
Scurtmetrajul Titus & Mirabella- cel mai bun film la Harrogate Film Festival

Scurtmetrajul Titus & Mirabella în regia Melaniei Crișan a câștigat două premii importante la Festivalul de Film Harrogate din Marea Britanie- Premiul pentru „cel mai bun scurtmetrj romantic” și premiul cel mare- Premiul pentru „cel mai bun film”.

Festivalul de film Harrogate are loc în orașul Harrogate, din districtul Yorkshire, Marea Britanie, iar ediția de anul acesta a avut loc atât în format online cât și în format fizic. Proiecțiile în cinema au avut loc între 6 septembrie și 3 octombrie, iar cele online în primăvară, în luna mai.

Printre personalitățile care au participat la edițiile anterioare ale festivalului se numără Ken Loach, Brian Blessed, Mark Cousins și Tony Palmer, iar festivalul colaborează îndeaproape cu companii și insituții precum Channel 4, Sky, Screen Yorkshire, Northern Film School și British Film Institute.

Titus & Mirabella este o comedie romantică despre prima întâlnire între doi oameni ciudați care nu au mai avut o relație romantică până acum, dar care își doresc cu disperare una. Din distribuție fac parte actorii Axel Moustache, Melania Crișan și Nicolas Bach. Imaginea este semnată de Benjamin Strobel.

Scurtmetrajul este produs de Charmion Productions și este o co-producție germano-româno-engleză. Filmarea a avut loc în 2016, în orașul Passau din Germania și a beneficiat de sponsorizări de la diferite companii din oraș precum și de o sponsorizare de la Universitatea Passau, departamentul media. Filmul este realizat în limba engleză. Din cauza lipsei de fonduri, post-producția a fost suspendată timp de doi ani pentru a fi reluată în 2019 și finalizată în 2020.

Melania Crișan este o actriță, regizoare și scenaristă română, născută în Reghin, județul Mureș. Titus & Mirabella este primul ei film ca scriitor, regizor și producător. În 2013 a obținut licența în actorie la Cluj la Universitatea Babeș-Bolyai și imediat după aceea a urmat un alt studiu de actorie timp de doi ani la Academia Athanor, din Passau, Germania. În timp ce studia în Germania, ea a obținut primul ei rol principal într-un film independent german. După absolvire Melania a continuat să lucreze ca și actor în diverse producții TV în Germania, România precum și în proiecte de film din Marea Britanie.

Titus & Mirabella a câștigat până acum șapte premii la festivaluri internaționale de film și este distribuit de Shorts TV pe canalele lor TV în SUA și Europa.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: scurtmetraj