x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Serial Netflix acuzat că ironizează persoanele supraponderale, vizat de o petiţie cu peste 100.000 de semnături

Serial Netflix acuzat că ironizează persoanele supraponderale, vizat de o petiţie cu peste 100.000 de semnături

25 Iul 2018   •   11:57
Serial Netflix acuzat că ironizează persoanele supraponderale, vizat de o petiţie cu peste 100.000 de semnături

O petiţie care solicită retragerea noului serial Netflix, "Insatiable", acuzat că ironizează persoanele supraponderale, strânsese deja marţi peste 120.000 de semnături, informează AFP. 

Serialul, disponibil pe populara platformă de streaming începând din data de 10 august, cu Alyssa Milano şi Debby Ryan în distribuţie, prezintă o adolescentă obeză, luată peste picior de colegele sale de liceu. Deveninită între timp filiformă, aceasta visează un singur lucru: să se răzbune. 

Potrivit petiţiei, serialul încurajează tinerele femei să îşi "evalueze valoarea pornind de la corpurile lor" şi "să perpetueaze nu doar toxicitatea culturii dietelor, ci şi obiectivarea corpului feminin". 

"Mai avem timp pentru a anula acest serial care exploatează nesiguranţa fetelor care cred că pentru a fi fericite şi a valora ceva trebuie să piardă în greutate", subliniază petiţia. 

Actriţa principală, Debby Ryan, apără însă noul serial pe contul său de Instagram. 

"Ca persoană căreia îi pasă profund de modul în care corpurile, în special ale femeilor, sunt batjocorite şi controlate de societate, am fost încântată să joc în 'Insatiable' deoarece este un serial care abordează aceste probleme cu ajutorul satirei", a răspuns actriţa, evocând cei "12 ani de luptă cu imaginea propriului corp", care au dus-o în "zone teribile" în care nu mai vrea să ajungă din nou. 

Gigantul Netflx a mai fost subiectul unei controverse în ultimele luni din cauza unui alt serial, "13 Reasons Why" ("13 Motive Pentru"), acuzat că încurajează suicidul în rândul adolescenţilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: netflix serial insatiable semnături