x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film A murit Shirley Temple. Actriţa avea 85 de ani

A murit Shirley Temple. Actriţa avea 85 de ani

11 Feb 2014   •   12:57
A murit Shirley Temple. Actriţa avea 85 de ani

Actriţa Shirley Temple a murit la vârsta de 85 de ani, a anunţat familia acesteia.

Shirley Temple a avut parte de o faimă uriaşă în anii '30, când era copil, apărând în filme precum Bright Eyes, Stand Up sau Cheer and Curly Top.

Temple a murit ieri, în casa ei din Woodside, California, din cauze naturale.

"A murit înconjurată de familie şi cei care aveau grijă de ea. O salutăm pentru o viaţă plină de rezultate remarcabile ca actor, ca diplomat, ca mamă, bunică şi străbunică", se arată în comunicatul familiei.

Shirley Temple a fost unul dintre cei mai populari actori-copii din istoria Hollywoodului, jucând în primul rol la vârsta de trei ani.

În 1935, la vârsta de şase ani, a câştigat un premiu Oscar special rezervat copiilor. Temple rămâne şi în ziua de azi cea mai tânără persoană care a primit un premiu Oscar.

Shirley Temple a jucat în 43 de filme, însă după ce a devenit adult, popularitatea ei a început să scadă. Aceasta s-a retras din lumea filmului în anul 1950, urmând o carieră politică în cadrul Partidului Republican.

În anii '70, Temple a fost ambasadoarea SUA în Ghana. În aceeaşi perioadă, Temple a suferit o masectomie, reuşind să învingă astfel cancerul la sân. 


×
Subiecte în articol: shirley temple shirley temple a murit