x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Snowden - un film despre cine ne ascultă telefonul, de unde şi cum

Snowden - un film despre cine ne ascultă telefonul, de unde şi cum

de Diana Scarlat    |    16 Noi 2016   •   13:58
Snowden - un film despre cine ne ascultă telefonul, de unde şi cum

De vineri va fi pe marile ecrane un film excepțional, despre Rusia de astăzi care adăposteşte spioni americani umani. O poveste despre un hacker angajat de CIA şi NSA pentru contraspionaj, care descoperă că SUA condusă de Obama spionează de fapt pe toată lumea de pe planetă. Deşi are tot ce şi-ar putea dori un tânăr de 29 de ani, Snowden alege exilul, într-o lume din care nu ştie când, cum sau dacă se va mai întoarce acasă vreodată.

Replici precum "Am crezut în Obama, dar m-a dezamăgit" sau "ruşii ne spionează" adâncesc prăpastia între dezumanizarea americanilor care conduc abuziv lumea, şi umanizare spectaculoasă a ruşilor, conduşi de Vladimir Putin. Rusia pare ultimul refugiu, într-o lume contemporană care a scăpat de sub control spionajul, legislația şi resursa umană.

Teroriştii sunt doar pretexte pentru scurgerea multor miliarde de dolari şi pentru interceptarea tuturor, ilegal. Miliardarii ruşi şi arabi sunt folosiți de spionii americani, pentru a li se lua banii. Totul, după o carte excepțională, de Luke Harding, şi în regia lui Oliver Stone. Cartea a fost publicată şi în România, la editura Meteor Publishing.

După previzionarea pentru mass-media, asociația Active Watch a organizat o dezbatere, împreună cu jurnaliştii, bloggerii şi reprezentanții Societății Civile, pe tema interceptărilor ilegale şi a legii Big Brother, în România şi în lume. De vineri, filmul va fi accesibil publicului larg, în cinematografe.

×
Subiecte în articol: Snowden