x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Sophia Loren: Nu mi s-a întâmplat niciodată să cred că sunt celebră, nici măcar când am luat un Oscar

Sophia Loren: Nu mi s-a întâmplat niciodată să cred că sunt celebră, nici măcar când am luat un Oscar

03 Iun 2016   •   19:10
Sophia Loren: Nu mi s-a întâmplat niciodată să cred că sunt celebră, nici măcar când am luat un Oscar
Sursa foto: FOTO: Diana Scarlat

Sophia Loren spune că nu a crezut niciodată că este celebră, nici măcar atunci când a fost recompensată cu marile premii ale cinematografiei mondiale.


"Niciodată nu te gândeşti 'acum sunt celebră'. Dacă ţi se întâmplă asta, cariera ta s-a încheiat. Mereu trebuie să îţi spui că tot ceea ce trăieşti este ceva minunat, că trebuie să continui să te dezvolţi. Trebuie să te dezvolţi ca om, în primul rând, apoi în cariera ta. Dar nu mi s-a întâmplat niciodată să mă trezesc dimineaţa şi să spun 'Doamne, sunt o celebritate'. Nici când am câştigat Oscarul. Nici atunci nu ştii asta", a afirmat celebra actriţă, vineri, într-o conferinţă de presă, la TIFF.

Ea a vorbit despre oamenii cu care a lucrat, precum regizorul Vittorio de Sica sau Marcello Mastroianni, şi a subliniat că, pentru a fi un actor bun, este nevoie, în primul rând, de foarte multă muncă.

Întrebată care este actriţa sa preferată, Sophia Loren a adăugat că o asemenea clasificare nu este un lucru uşor. "În spatele unei actriţe importante pe care tu crezi că ai ales-o (ca fiind preferata ta - n.r.) trebuie să existe o muncă foarte interesantă, o muncă grea. Dacă îi vorbeşti despre cât de grea e meseria asta cuiva care nu este din industrie, va spune 'nu vreau să fac asta niciodată în viaţa mea'", a declarat ea.

FOTO: Diana Scarlat

"Eu am practicat meseria aceasta muncind foarte mult. Pentru mine, să muncesc mult a însemnat să îmi sacrific fiecare zi din viaţă, iar eu fac asta de la 15 ani", a mărturisit actriţa a cărei carieră va fi celebrată, sâmbătă, la Gala TIFF.

"Să fii actor este o muncă grea. Să fii actor înseamnă să trăieşti emoţii fantastice. Eu încă trăiesc lucruri minunate", a adăugat ea. De asemenea, Sophia Loren este de părere că doar şcoala de cinema nu este de ajuns. "Eu nu am fost niciodată la şcoala de actorie", a adăugat ea.

Actriţa a vorbit despre colaborarea sa cu Marcello Mastroianni şi Vittorio de Sica. De altfel, ea a spus că filmul "Matrimonio all' italiana"/ "Căsătorie în stil italian", pentru care a colaborat atât cu Mastroianni, cât şi cu de Sica, este unul dintre preferatele sale. Loren a povestit că lucrul cu Vittorio de Sica a fost "un miracol". "Când lucram cu el, era incredibil. Oricine ar fi câştigat un Oscar cu el", a spus ea.

Pelicula va rula în Festivalul Internaţional de Film Transilvania vineri, în prezenţa actriţei.

De asemenea, actriţa a vorbit despre colaborarea cu fiul ei, Edoardo Ponti, pentru scurtmetrajul "Voce umana". "Am încercat să uit că sunt mama lui. Era greu când mă uitam în ochii lui", a declarat ea.

Sofia Loren a precizat că, în prezent, este foarte selectivă atunci când alege rolurile din filmele viitoare. "Trebuie să fie o capodoperă", spune ea.

FOTO: Diana Scarlat


În cele şase decenii de cinema, Sophia Loren a jucat în aproape 100 de filme, lucrând îndeaproape cu marii regizori ai vremii, de la Vittorio de Sica, George Cukor, Charlie Chaplin, Mario Monicelli şi Ettore Scola la Robert Altman. Şi-a început cariera de actriţă în 1950, la vârsta de 15 ani, iar primul său rol important a fost în L'Oro di Napoli (1954) al lui De Sica. 'Peccato che sia una canaglia'/ "Too Bad She's Bad" (1954) a fost primul film alături de Marcello Mastroianni, actorul care avea să îi devină un colaborator constant pe marele ecran.

La apogeul carierei sale, a fost plătită cu un milion de dolari ca să joace în 'The Fall of the Roman Empire' (1964). Ultima peliculă din lunga colaborare cu Vittorio de Sica a fost 'Il viaggio' (1974), în care a jucat alături de Richard Burton. Cea mai recentă apariţie a sa este într-un scurtmetraj, 'Voce umana' (2014), regizat de unul dintre cei doi fii ai săi, Edoardo Ponti.

Sophia Loren a fost recompensată de-a lungul carierei şi cu patru trofee Globul de Aur pentru World Film Favorite - Female, prestigiosul Cecil B. DeMille Award, un Premiu BAFTA şi deţine recordul de a fi distinsă cu şase Premii David di Donatello pentru cea mai bună actriţă. În 1991, a fost onorată de Academia Americană de Film pentru întreaga carieră, fiind declarată o 'comoară a cinematografiei mondiale', iar în 1999 a fost recunoscută de American Film Institute drept una dintre marile legende ale epocii de aur de la Hollywood. Mick Jagger şi Keith Richards i-au dedicat o melodie - 'Pass the Wine (Sophia Loren)'.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania se desfăşoară între 27 mai şi 5 iunie 2016.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: sophia loren tiff 2016 cinema film filme cluj