x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Spaniolii au ales 'The Square' drept cel mai bun film european

Spaniolii au ales 'The Square' drept cel mai bun film european

04 Feb 2018   •   08:54
Spaniolii au ales 'The Square' drept cel mai bun film european

Filmul suedez 'The Square', regizat de Ruben Ostlund, a primit premiul Goya pentru cel mai bun film european, la cea de-a 32-a ediţie a premiilor cinematografiei spaniole.

 

Lungmetrajul a candidat la aceeaşi categorie cu filmele francez 'C'est la vie!', de Eric Toledano şi Olivier Nakache; britanic 'Lady Macbeth', de William Oldroyd şi german 'Toni Erdmann', de Maren Ade.

Încă un premiu pentru această comedie realizată de Ostlund care şi-a început periplul distincţiilor la Cannes cu Palme d' Or, a continuat la Premiile Filmului European cu cinci recompense şi care după ce îşi adjudecă un premiu Goya va aspira şi la un Oscar pentru cel mai bun film străin.

Filmul scoate în evidenţă comportamentele sociale influenţate de clase, dar mai ales o realitate dureroasă cu care societatea se confruntă: efectul de martor. Denumit şi efectul trecătorului, cu cât există mai mulţi martori, cu atât sunt mai puţine şanse ca victima să fie ajutată.

Elisabeth Moss, Dominic West sau Tierry Notari fac parte dintr-o amplă distribuţie internaţională în acest al cincilea film al lui Ruben Ostlund, care a căpătat popularitate cu precedentul său lungmetraj Force Majore (2014). AGERPRES

 

The Square

×