x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film 'Star Wars: The Force Awakens', nou record al încasărilor în America de Nord pentru ziua de Crăciun

'Star Wars: The Force Awakens', nou record al încasărilor în America de Nord pentru ziua de Crăciun

27 Dec 2015   •   09:42
 'Star Wars: The Force Awakens', nou record al încasărilor în America de Nord pentru ziua de Crăciun

'Star Wars: The Force Awakens' ('Star Wars: Trezirea forţei') a stabilit un nou record al încasărilor în cinematografele din America de Nord pentru ziua de Crăciun cu 49,3 milioane de dolari, potrivit Variety şi The Hollywood Reporter, citate de DPA.

Încasările acestui nou film al seriei Star Wars au fost duble faţă de precedentul record al unui film cu cele mai mari încasări în America de Nord pentru ziua de Crăciun, în 2009 pelicula 'Sherlock Holmes' a strâns atunci 24,6 milioane de dolari.

Potrivit revistei Variety, 'Star Wars: The Force Awakens', care este proiectat în peste 4.000 de săli de cinema în acest al doilea weekend de la momentul lansării, ar putea depăşi 140 de milioane de dolari din încasări în aceste trei zile. Per total, în America de Nord, în cele zece zile de la premieră Star Wars ar putea depăşi 530 de milioane de dolari, conform revistei Variety.

Pe plan internaţional, acest al şaptelea film al seriei a strâns din bilete în ziua de Crăciun 450 de milioane de dolari, ajungând la un total de 890 de milioane de dolari de la data lansării. Specialiştii apreciază că la nivel internaţional până la încheierea weekend-ului Crăciunului filmul va depăşi 1 miliard de dolari, ceea ce va fi un nou record în ce priveşte perioada de timp în care un film depăşeşte acest prag al încasărilor de la data lansării.

Sursa: Agerpres

×